Drukāt šo lapu
07.11.2017 13:09

Nākamajā "Brīvdienu mūzikas" koncertā Jūrmalā uzstāsies vokālā grupa "Framest"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nākamajā "Brīvdienu mūzikas" koncertā Jūrmalā uzstāsies vokālā grupa "Framest" publicitātes

Rudens "Brīvdienu mūzikas" cikla trešajā un noslēdzošajā koncertā 26. novembrī plkst. 14.00 Dzintaru koncertzālē Jūrmalā uzstāsies latviešu vokālā grupa "Framest". Koncertā varēs baudīt plašu programmu no džeza klasikas līdz maestro Raimonda Paula skaņdarbiem.

Latviešu vokālā grupa "Framest" pastāv kopš 2005. gada, un to veido pieci profesionāli un daudzpusīgi dziedātāji – Beāte Zviedre (soprāns), Rūta Dūduma (alts), Mikus Abaroniņš (tenors), Jānis Ķirsis (baritons) un Roberts Memmēns (bass), informē Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs Mārtiņš Pučka.

"Framest" repertuārs ir ļoti plašs. Grupas koncertos izskan gan pašu, gan citu komponistu skaņdarbi – no klasikas un džeza līdz pop un citiem mūzikas žanriem oriģinālā a cappella izpildījumā. Tieši grupas unikalitāte ļāvusi gūt atzinību un panākumus vietējā un starptautiskā mērogā. Jau no darbības sākuma "Framest" sadarbojās ar Latvijā atzītiem un talantīgiem komponistiem un mūziķiem, tostarp maestro Raimondu Paulu.

Aizvadītajos desmit gados vokālā grupa "Framest" ar panākumiem uzstājusies vairākos džeza mūzikas festivālos pasaulē, iegūstot trešo vietu Starptautiskajā a cappella festivāla konkursā Leipcigā, sudraba godalgu akadēmiskās mūzikas programmā un zelta medaļu džeza programmā Grācas starptautiskajā vokālās mūzikas konkursā "Vokal Total", vēsta M. Pučka.

Grupas dalībnieki arī sadarbojušies ar pasaulē labi zināmās grupas "New York Voices" māksliniecisko vadītāju Pīteru Eldridžu un ar kontrabasistu Metu Aronofu, izkopuši skatuves meistarību kopā ar Laimu Vaikuli un ar panākumiem piedalījusies Jūrmalas festivālā "Jaunais vilnis". 2010. gadā "Framest" par spožām koncertprogrammām tika izvirzīti Lielajai mūzikas balvai kategorijā "Gada debija", kā arī ieguva skatītāju simpātijas balvu.

Demokrātiskais koncertu cikls "Brīvdienu mūzika" ir īpaši radīts, domājot par ģimenēm, jauniešiem vai senioriem, kuri vēlas apmeklēt koncertu dienas gaišajā laikā, apvienojot to ar jauku pastaigu gar jūru un nesteidzīgu brīvdienu maltīti Dzintaru koncertzāles restorānā "Maestro", skaidro M. Pučka.

Koncertus vada atraktīvais, publikas un koristu iemīļotais diriģents Jānis Ozols, veidojot tos kā sarunu ar māksliniekiem par mūziku un dzīvi. "Gaidu ikvienu "Brīvdienu mūzikas" koncertu ar neviltotu prieku un cerību, ka varēsim ieinteresēt tos klausītājus, kuri ikdienā nav tik bieži koncertu apmeklētāji. Tāpēc mēs šajos koncertos runājam ar māksliniekiem, iepazīstam viņus kā cilvēkus, pasmejamies un, protams, baudām izcilu mūziku nepiespiestā atmosfērā!"

Demokrātiskiem koncertiem arī demokrātiskas biļešu cenas – tikai 9 eiro un 50 centi, kas pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās. Savukārt Dzintaru koncertzāles restorānā "Maestro" ikvienam koncerta apmeklētājam, koncerta dienā uzrādot biļeti, būs iespēja baudīt vēlās brīvdienu brokastis jeb branču par divreiz lētāku cenu – deviņiem eiro (parastā cena 18 eiro), vēsta M. Pučka.