10.08.2012 19:26

Intars Busulis un Kārumzeļļi jokos un izklaidēs Olainē

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Intars Busulis un Kārumzeļļi jokos un izklaidēs Olainē www.intarsbusulis.com

"Koncerts būs feins – lielākoties izklaidēsim, lai jums nebūtu skumīgi un varētu atpūsties no ikdienas rutīnas," sola dziedātājs Intars Busulis, kurš kopā ar "Abonementa orķestri" nedēļas nogalē sniegs atraktīvu koncertu Olaines Mežaparka estrādē.

Koncertprogramma, kuras pirmais koncerts izskanēja tikai pagājušajā nedēļā Dzintaru koncertzālē Jūrmalā, solās būt krāšņs un daudzveidīgs muzikāls piedzīvojums. Tajā iekļautas klausītāju iemīļotas dziesmas, klasiskās un džeza mūzikas melodijas, kā arī pirmatskaņojumi no gaidāmā trešā studijas albuma, kuru mūziķu apvienība plāno izdot nākamā gada pavasarī.


Dziedātājs stāsta, ka mūzika "būs viegli klausāma". I. Busulis klausītājiem pazīstams ne vien kā lielisks dziedātājs, bet arī cilvēks ar dzirkstošu humora izjūtu, tādēļ šo koncertu caurvīs veselīga humora deva. "Koncertprogrammas nosaukums ir Intara Busuļa un "Abonementa orķestra" kārtējais abonementa koncerts abonementiem," joko mākslinieks, kurš kopā ar pavadošo mūziķu grupu Kārli Lāci, Kasparu Zemīti un Kasparu Grigali, Andri Grunti un Gintu Pabērzu izveidojis "Abonementa orķestri", kurā katram mūziķim ir savs uzdevums.

Līdzās jaunumiem koncertā izskanēs arī kompozīcijas no iepriekšējiem I. Busuļa albumiem – mūziķi īpaši centušies tās kārtējo reizi piedāvāt jaunā aranžijā, it kā apzināti spēlējoties ar klausītāja pieaugošo interesi par to, cik dažādi un oriģināli var paraudzīties uz jau šķietami zināmu muzikālo materiālu, ikreiz par dominējošo elementu izvirzot ko citu. Neapšaubāmi, tieši šajā koncerta daļā visspilgtāk izpausties varēs orķestra dalībnieki. Koncertā savu interpretāciju par atsevišķām kompozīcijām piedāvās arī trio jeb kā viņi sevi dēvē – Kārumzeļļi: I. Busulis, G. Pabērzs un K. Zemītis.

Intars RAA atklāja, ka Olainē iepriekš uzstājies kopā ar Nacionālā bruņotā štāba pūtēju orķestri, taču ir pārliecināts, ka publika būs lieliska. "Tā noteikti būs tieši tāda kā visur Latvijā ‒ mīļa, taču uzreiz neiekustināma. Tas jau ir latvieša garā ‒ iekustēties tikai pēc kāda laika, kad patiešām esi pārliecināts, ka tas, ko mūziķis piedāvā, ir labs. Un tad jau arī griežas dejā," smaidot stāsta dziedātājs.

Savukārt vaicāts, kā rit mākslinieciskā dzīve gadalaika karstākajos mēnešos, mūziķis atklāj, ka šī esot ļoti radoša vasara. "Visu vasaru notika aktīva gatavošanās koncertam Dzintaru koncertzālē, studijā ierakstījām jaunus skaņdarbus, kuri jau skan radio stacijās. Šis vispār būs foršs gads."

Intara Busuļa un grupas jeb "Abonementa orķestra" brīvdabas koncerts Olaines Mežaparka estrādē notiks sestdien, 11. augustā, plkst. 20. Koncertā ieeja – bez maksas.