Drukāt šo lapu
27.10.2017 12:11

"Lielais Kristaps" piedāvās iespaidīgu Latvijas jaunāko filmu programmu

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Lielais Kristaps" piedāvās iespaidīgu Latvijas jaunāko filmu programmu publicitātes

No 9. līdz 14. novembrim kinoteātros "Splendid Palace" un "Kino Bize" skatītājiem tiks piedāvāta vērienīga pasākumu programma, tostarp unikāla iespēja vienkopus redzēt labāko jauno Latvijas kino – gan balvai "Lielais Kristaps" nominētās filmas, gan arī piecpadsmit filmu pirmizrādes.

Kinomīļi varēs iegādāties biļetes gan uz "Lielā Kristapa" atklāšanas ceremoniju 9. novembrī (balva par mūža ieguldījumu tiks pasniegta leģendārajam animatoru tandēmam Rozei Stiebrai un Ansim Bērziņam), gan arī uz svinīgo balvu pasniegšanas ceremoniju 13. novembrī.

"Lielais Kristaps" ir nozīmīgākais Latvijas filmu nozares pasākums, kas šogad svin 40 gadus kopš tā dibināšanas. Ik gadus starptautiska žūrija izvērtē jaunāko Latvijas kino veikumu, un Lielā Kristapa balva ir kļuvusi par kvalitātes zīmogu.

"Šogad programmā iekļauti vairāk nekā 30 seansi, turklāt daudzos no tiem skatītāji varēs tikties ar filmu veidotājiem un piedalīties diskusijās par Latvijas kino aktuālām tēmām. Kopumā tiks izrādītas vairāk nekā piecdesmit filmas, tostarp īsfilmas un studentu filmas, ļaujot iepazīties ar krāšņu Latvijas kinoprofesionāļu jaunāko darbu plejādi," norāda "Lielā Kristapa" pārstāve Elīna Cire.

Savu jaunāko filmu "Ar putām uz lūpām" (galvenajās lomās Ieva Puķe un Vilis Daudziņš) skatītāju vērtējumam nodos Berlīnes kinofestivāla laureāts Jānis Nords, piecas pirmizrādes notiks LTV īsfilmu konkursa "Latvijas Kods" ietvaros (tostarp pazīstamajiem režisoriem Inesei Kļavai un Ivaram Zviedrim), ar slaveno latviešu izcelsmes operatoru Eduardu Tisē savā dokumentālajā darbā "Meklējot Tisē" iepazīstinās Dzintra Geka-Vaska, bet ieklausīties Ērika Ešenvalda radošajā pasaulē ļaus režisors Renārs Vimba filmā "Ziemeļu gaisma. Komponista dienasgrāmata".

Būtiska uzmanība programmā pievērsta ģimenēm un bērniem – virkne filmu pēta ģimeniskās vērtības mūsdienu Latvijas sabiedrībā. Gan uz atklāšanas ceremoniju 9. novembrī, gan rīta seansiem nedēļas nogalē – 11. un 12. novembrī – kopā ar ģimenēm gaidīti arī mazie kino skatītāji. Bērni, viņu vecāki un vecvecāki aicināti gan atkalredzēties ar "Lielā Kristapa" mūža balvas laureātu Rozes Stiebras un Anša Bērziņa radītajiem un skatītāju paaudžu iemīļotiem animācijas filmu varoņiem, gan doties vasaras brīvdienu piedzīvojumos režisora Vara Braslas filmā "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru", gan arī iepazīties ar aizraujošu fantāzijas pasauli, ko veidojuši jaunie Latvijas animācijas meistari.

13. novembrī kino interesentiem gan klātienē, gan Latvijas Televīzijas pārraidē būs iespēja piedzīvot "Lielā Kristapa" balvu pasniegšanas ceremoniju, kuru vadīs vairākkārtējs "Spēlmaņu nakts" laureāts – Liepājas teātra aktieris Egons Dombrovskis. Ceremonijā tiks godināti ne tikai balvu saņēmēji, bet kopā ar skatītājiem atklātas Latvijas kino zemūdens bagātības.

Kinomīļi varēs iegādāties biļetes gan uz "Lielā Kristapa" atklāšanas ceremoniju 9. novembrī (balva par mūža ieguldījumu tiks pasniegta leģendārajam animatoru tandēmam Rozei Stiebrai un Ansim Bērziņam), gan arī uz svinīgo balvu pasniegšanas ceremoniju 13. novembrī.

Informācija par festivālu pieejama www.lielaiskristaps.lv.