Drukāt šo lapu
24.10.2017 13:16

Starptautiskajā festivālā "Riga Symphony" piedalīsies viesi no 28 valstīm

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Starptautiskajā festivālā "Riga Symphony" piedalīsies viesi no 28 valstīm publicitātes

Jau pavisam drīz – no 7. līdz 12. decembrim – Rīgā norisināsies gadskārtējais starptautiskais vokālās mākslas festivāls "Riga Symphony", kas pulcēs talantīgus bērnus un jauniešus no 28 pasaules valstīm: Zviedrijas, ASV, Maltas, Izraēlas, Serbijas, Itālijas, Latvijas un citām.

Festivāls tiks atklāts 7. decembrī ar sirsnīgu labdarības koncertu, kas norisināsies Rīgas Sv. Pētera baznīcā un kurā vairāk nekā 150 dalībnieku astoņpadsmit uzvedumos atainos un apkopos Ziemassvētku tradīcijas no visas pasaules.

"Šādā veidā festivāla organizatori vēlas izcelt un vairot festivāla viesu un apmeklētāju sirdīs tādas vērtības kā labestība un gaišums, kas ir nepieciešamas mūsdienu ikdienas rūpēs. Festivāla atklāšanu noslēgs draudzīgs vakars "Lido", kur dalībnieki iepazīsies ar latviešu tradicionālās virtuves garšām un ar personīgo video sveicienu iepazīstinās citus dalībniekus ar savas valsts kultūru un īpatnībām," pauž festivāla producente Irēna Švilpe.

Festivāla otrajā un trešajā dienā bērni un jaunieši, uzstājoties sešās vokālās mūzikas nominācijās (populārās, akadēmiskās, džeza, folkloras, latviešu komponistu un oriģinālās jeb pašsacerētās mūzikas nominācijā), rādīs savu darbu un sniegumu, sacenšoties par labākā dziedātāja titulu katrā nominācijā, kā arī par festivāla galveno balvu – "Grand Prix", kuras ieguvējs sava talanta attīstībai saņems 1000 eiro.

Lai veicinātu jaunu zināšanu un iespaidu apguvi, festivāla dalībniekiem tiks nodrošināta iespēja piedalīties meistarklasēs, sākot ar vokālās mūzikas tehnikas izmantošanu līdz pat producentu darbībai, skatuves uzstāšanās mākslai un sevis prezentēšanai sabiedrībā.

Festivāla galvenais un svinīgākais notikumus ir apbalvošanas ceremonija un krāšņs galā koncerts (režisore – Liene Greifāne, vadītājs – Roberto Meloni), kas norisināsies 10. decembrī Lielajā Ģildē.

"Tas ir īpašs notikums, kurā uzstāsies spēcīgākie un labākie festivāla dalībnieki, tādēļ koncertu būs aizraujoši skatīties ne tikai pieredzējušiem mūziķiem, bet arī mūzikas pasākumu cienītājiem un ģimenēm, kurās aug radoši un talantīgi bērni. Galā koncerta laikā norisināsies arī sešu "Grand Prix" nominantu cīņa par festivāla galveno balvu, bet žūrija, kurā darbosies operdziedātāja Ilona Bagele, bērnu vokālā ansambļa "Dzeguzīte" vadītāja Daila Martinsone, džeza dziedātāja Olga Pīrāgs un citas personības, tiešajā ēterā izvēlēsies un paziņos "Riga Symphony 2017" uzvarētāju," gaidāmo koncertu ieskicē festivāla producente, piebilstot – pasākumā īpaši tiks aicināti piedalīties bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām un bērnu namu audzēkņi.

Jau vairākus gadus festivāla organizatori ir patiesi gandarīti par iespēju sagādāt iespēju un atbalstu bērniem un jauniešiem, kas nonākuši grūtībās, ļaujot viņiem gūt pieredzi un iespaidus no dalības tik lielā un krāšņā pasākumā.

"Mūsu uzdevums ir radīt kvalitatīvu mūziku un veicināt labu, daudzpusīgu un auglīgu vidi mūzikas nozares attīstībai jauniešu vidū, kuri ir mūsu kultūras mantojuma nesēji un radītāji nākotnē!" uzsver festivāla organizatori.

Lielākā daļa festivāla pasākumu ir bez maksas, savukārt biļetes uz "Riga Symphony 2017" galā koncertu var iegādāties "Biļešu servisa" kasēs.