Drukāt šo lapu
20.10.2017 15:00

Māksla un mūzika Siguldas "Baltajā flīģelī"

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Māksla un mūzika Siguldas "Baltajā flīģelī" publicitātes

Staigājot pa Siguldu un baudot zelta rudeni, iesakām iegriezties Mākslu skolā "Baltais flīģelis", kur izstāžu telpā līdz 9. novembrim apskatāma skolas Mākslas nodaļas pedagogu darbu izstāde "Vasarnīca".

Izstāde tematiski sasaucas ar nesen izskanējušo Mūzikas nodaļas pedagogu koncertu "Alfrēda Kalniņa vasarnīca". Kā zināms, Siguldas Mākslu skolas vietā savulaik atradusies izcilā latviešu komponista Alfrēda Kalniņa ģimenes pansija, kur pulcējušies mūziķi, mākslinieki, rakstnieki. Radošs gars mājojis arī citos Šveices ielas namos.

Radošs gars mājo šeit arī šodien. Izstādē skatāmie darbi pārstāv dažādus mākslas veidus, jo dažādi ir arī "Baltajā flīģelī" strādājošie mākslinieki: gleznotāja un grafiķe Agita Zālīte, gleznotāji Indra Blaua, Vita Vīksne, Una Leitāne un Raits Tikums, vides māksliniece Maija Avota, stikla māksliniece Laura Rostoka, tekstilmāksliniece Ieva Vanaga, dizaineres Ārija Bērze un Dace Andersone, datorgrafiķe Iveta Bambere. Tas nozīmē, ka "Vasarnīca" ir daudzveidīga un daudzkrāsaina – atbilstoša šim skaistajam rudenim!

Savukārt 28. oktobrī koncertzālē "Baltais flīģelis" ar soloprogrammu "The Dreamcatcher" viesosies lietuviešu pianists Gintars Januševičs. Programmai mākslinieku iedvesmojis iedzimto Amerikas iedzīvotāju veidotais priekšmets – sapņu ķērājs, ko viņi izmantoja, lai pasargātu sevi no sliktiem sapņiem.

Programmā, kas veidota kā maģiska viendaļīga meditācija, skanēs Ludviga van Bēthovena, Friderika Šopēna, Franča Šūberta, Ferenca Lista, Kloda Debisī, Ģērģa Ligeti u.c. komponistu skaņdarbi, ko pianists izvēlējies kā, viņaprāt, "labākos šausmu stāstus" un "nakts gabalus".