Drukāt šo lapu
21.10.2017 08:49

"Kodols" iesaka: Nostalģijas pilns koncerts

Autors  Una Griškeviča, Agita Klapare
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Kodols" iesaka: Nostalģijas pilns koncerts publicitātes

Pārlasot tuvāko nedēļu kultūras piedāvājumu, acīs iekrita Mūzikas nama "Daile" jaunums – vīru vokālā ansambļa "Daile" koncerts "Dziesmas, kuras neviens vairs nedzied" 26. oktobra vakarā. To izlasot, atmiņā neviļus atausa 70. un 80. gadi, kad vīru un sievu ansambļu koncerti kultūras namos bija gana populāri.

Šķiet, ka arī tagad šis jaunveidojums varētu izpelnīties klausītāju ievērību, jo "Dailē" apvienojušies patiešām profesionāli mūziķi, no kuriem pazīstamākie ir Zigfrīds Muktupāvels un diriģents Ivars Cinkuss, kuri savam repertuāram izvēlējušies, kā paši saka, Latvijas un "plašās dzimtenes" komponistu melodijas, kas līdz ar Atmodas atnākšanu nonāca vēstures mēslainē. Taču tagad uz tām varam paskatīties ar ironiju, jo melodija ir mūžīga, savukārt uz tekstiem – kā komisku tā laika atspoguļojumu.

Pie klavierēm – Raimonds Petrauskis. Vairāk informācijas www.dailesnams.lv.

Uz Tukumu pēc humora

Iesaku nedēļas nogalē iekāpt vilcienā un, garām skrejošos rudenīgos skatus aiz loga baudot, aizbraukt uz Tukumu nevis pēc smukuma, bet pēc humora!

Tukuma Mākslas muzejā pirms nedēļas tika atklāta karikatūru izstāde "Ar vieglāku skatu uz dzīvi", kas veltīta karikatūrista Gunāra Bērziņa 90. jubilejai. Daudzi labi atceras tos laikus, kad savā pastkastītē ar nepacietību gaidījām žurnālu "Dadzis", lai priecātos par Gunāra Bērziņa asprātīgi uzzīmētajām sadzīviskajām, kultūras un politikas situācijām un jautrām epizodēm ar tajās neiztrūkstošo melno kaķi.

Lai rudens lietavas neskumdina, vajag pasmaidīt. Gunāra Bērziņa karikatūras noteikti dos iespēju gan atcerēties aizgājušos laikus, gan pasmaidīt.