Drukāt šo lapu
16.10.2017 13:52

Salaspils kultūras nams "Rīgava" pusgadsimta jubileju atzīmēs ar lielkoncertu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils kultūras nams "Rīgava" pusgadsimta jubileju atzīmēs ar lielkoncertu publicitātes

Tieši pusi gadsimta 4. novembrī ar jubilejas lielkoncertu gatavojas atzīmēt Salaspils kultūras nams "Rīgava", liekot aizdomāties par Latvijas valsts pastāvēšanas vēstures līkločiem, kurus katrs piedzīvojis savā vietā – pilsētā vai laukos, dzīvojot, mīlot, svinot svētkus un strādājot.

Jubilejas lielkoncerts "Pusgadsimts dziesmā un dejā" – tie ir vairāk nekā 500 dalībnieki, kas apvienojušies kopīgā režisores Edītes Ābeltiņas radītā uzvedumā. Vēl nebijis pasākums Salaspilī ne vien tādēļ, ka sporta halle tiks pārvērsta līdz nepazīšanai, iedzīvinot tajā koncerta atmosfēru uz milzīgas skatuves, bet arī tāpēc, ka gaidāma īpaši veidota scenogrāfija un gaismu šovs, informē kultūras nama "Rīgava" sabiedrisko attiecību speciāliste Alise Tilaka.

Skatītājus gaidīs līksms, aizraujošs, emocionāls un humora pilns stāsts dziesmā, dejā un mūzikā par kultūras nama dzīvi piecdesmit gadu garumā. Stāstā tiks izdzīvoti gan kolhoza laiki, kuros sācies kultūras nama mūžs, atmodas un brīvības eiforija, pēc tam krīze un kultūras nama renovācijas laiks, bet visam pāri mīlestība, kas rada jaunas ģimenes un turpinājumu.

Piedalās: bērnu deju kolektīvs "Sienāzītis", vokālie ansambļi "Vālodzīte", "Mazputniņi", "Dzeltenā zemūdene", vokālais trio "Mozas" un "Vējā", JDK "Ūsiņš", JDK "Austriņš", VPDK "Ūsa", SDK "Rīgava", jauktais koris "Elpa" un mūsdienu deju grupa "Buras", vēsta kultūras nama pārstāve.

Pasākumā gaidāmi arī īpašie viesi: Aleksandrs Tuguševs, Maija Aukšmuksta, trubafona karaļi – duets "Santehniķi" ar Elenu Purekli un Emīlu Manguli un sitamo instrumentu meistars Oļģerts Dreimanis. Gaismu režisors Aivis Tučs, skaņu režisors – Kaspars Ruciņš, bet par scenogrāfiju būs parūpējusies Liena Šiliņa.

"Rīgava" šoruden pošas svētkiem un gatava dižoties, jo tā ir Dziesmu un deju svētku šūpulis Salaspilī, mājvieta simtiem amatiermākslas kolektīvu dalībniekiem paaudžu paaudzēs, vieta, kur mājīgi baudīt kultūru savējiem un pilsētas viesiem, skaidro A. Tilaka.