Drukāt šo lapu
17.08.2017 10:55

Carnikavā izsludina pieteikšanos Ojāra Vācieša literārajai prēmijai dzejā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavā izsludina pieteikšanos Ojāra Vācieša literārajai prēmijai dzejā arhīvs

Carnikavas novada dome jau 15. reizi izsludina konkursu uz Ojāra Vācieša literāro prēmiju dzejā, kas tiek pasniegta reizi gadā par iepriekšējā literārajā gadā izdotu dzejoļu krājumu. Arī šogad O.Vācieša prēmija tiks pasniegta sarīkojumā, kas veltīts dzejnieka daiļradei.

Pretendentus O.Vācieša literārajai prēmijai dzejā var izvirzīt grāmatu apgādi, laikrakstu, žurnālu redakcijas, kultūras institūcijas, kā arī valsts un sabiedriskās organizācijas.

Pagājušajā gadā par prēmijas laureātu kļuva dzejnieks Māris Salējs, saņemot naudas balvu par savu ceturto dzejas krājumu "Kā pirms pērkona", ko klajā laida apgāds "Pētergailis".

O.Vācieša prēmija tiek pasniegta kopš 2003. gada, un tās laureātu vidū ir Jānis Rokpelnis, Amanda Aizpuriete, Inese Zandere, Inga Gaile, Andra Manfelde, Pēteris Brūvers, Imants Auziņš, Leons Briedis, Anna Auziņa, Anna Dzintare u.c.

Pieteikumus konkursam var iesniegt līdz šī gada 22. septembra plkst. 15.30 Carnikavas novada domē (Stacijas ielā 5, Carnikavā). Ar konkursa nolikumu var iepazīties Carnikavas novada domē vai šeit.