Drukāt šo lapu
16.08.2017 15:10

Berģos un Ropažos koncertus sniegs Kristīnes Balanas un Andreja Osokina duets "Duo lv"

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Berģos un Ropažos koncertus sniegs Kristīnes Balanas un Andreja Osokina duets "Duo lv" publicitātes

No 23. līdz 26. augustam Smiltenē, Berģos, Saldū un Ropažos koncertus sniegs Kristīnes Balanas un Andreja Osokina duets "Duo lv". Mūziķi savos koncertos atskaņos Ludviga van Bēthovena, Sergeja Prokofjeva un Vitolda Ļutoslavska kamermūzikas skaņdarbus.

Mākslinieku sadarbība sākās 2009.gadā, studējot Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā. Vienotu māksliniecisko vērtību dzīti, duets sniedz koncertus Lielbritānijā un Latvijā. Viņus interesē Bēthovena, Johanesa Brāmsa, Roberta Šūmaņa un Prokofjeva partitūras, kā arī retāk atskaņojami latviešu komponistu darbi un to popularizēšana pasaulē.

"Abi starptautiski atpazīstamie latviešu mūziķi ir plūkuši laurus neskaitāmos konkursos, viņi ir tikušies uz skatuves ar talantīgākajiem diriģentiem, orķestriem un kamermūziķiem, kā arī uzstājušies klausītāju piepildītās koncertzālēs. Kristīnes Balanas un Andreja Osokina duets pauž profesionalitāti un virtuozitāti. Viņi iedziļinās komponista pasaulē un atklāj personības unikālās šķautnes, sniedzot saviem klausītājiem pārdomātas un individualizētas skaņdarbu interpretācijas," vēsta koncertu rīkotāji.

Aizvadītajā koncertsezonā Balanas interpretācijā ir izskanējuši daudzi spilgti vijoļkoncerti, tostarp Elgāra, Mendelszona un Prokofjeva koncerti kopā ar Londonas filharmonijas orķestri, Parīzes kamerorķestri, orķestri "Israel Camerata" un citiem mūziķiem. Savukārt Osokins sniedzis koncertus Berlīnes filharmonijā, "La Verdi" zālē Milānā, "Alte Oper" Frankfurtē, bet Latvijā saņēmis publikas atzinību koncertā "Trīs Osokini Jūrmalā".

Duets uzstāsies 23. augustā Smiltenes kultūras centrā, 24. augustā kultūras centrā "Berģi", 25. augustā Saldus Mūzikas un mākslas skolā, kā arī 26. augustā Ropažu kultūras un izglītības centrā.