Drukāt šo lapu
26.07.2017 10:54

10 ekspresjautājumi Žaklīnai Cinovskai

Autors  "Kodols"
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
10 ekspresjautājumi Žaklīnai Cinovskai arhīvs, publicitātes

Kopš 2015. gada norit dokumentālās filmas "Latvijas simtgadnieki (Piedzimt kopā ar Latviju)" uzņemšana. Filma ir stāsts par Latvijas simtgadniekiem – Latvijas vienaudžiem. Filmas režisore Žaklīna Cinovska teic, ka šo cilvēku stāsti ir dokumentāla laikmeta liecība.

Tā ir iespēja saglabāt vēsturei un nākamajām paaudzēm cilvēkstāstus par savu tēvzemi, valsts pirmsākumiem, saglabājot latvisko un vēsturisko mantojumu. Filmas pirmizrāde paredzēta 2018. gadā valsts svētku priekšvakarā. Filmas informatīvais reklāmas rullītis 15. jūlijā bija skatāms pirmajā Latvijas simtgadnieku salidojumā Rundāles pilī.

1. Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?
2000. gadā ar draudzeni braucām rallijā, bijām pirmā sieviešu ekipāža. Neizkritām! Palikām rezultātu tabulas vidū. Vīriešiem tas ne pārāk patika.
Vēl par ekstrēmu noteikti var uzskatīt, ka uzdrīkstējos izveidot savu televīziju iTV.

2. Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē...
Dzīve sastāv no daudziem aizkustinošiem brīžiem. Arī ne pārāk labiem... Viss atkarīgs no tā, kā uz to paskatās. Varu citēt vienu no savas filmas varoņiem simtgadnieku Jāņa kungu: "Attieksmei ir ārkārtīgi liela nozīme. Es kā optimists foršas lietas apkārt saskatu ļoti bieži. Tāpat līdz sirds dziļumiem dažreiz pārdzīvoju par netaisnībām."

3. Kas jūs iedvesmo darbam?
Ideja! Kad prātā ienāk laba ideja, to ļoti gribas aiznest līdz skatītājam!

4. Kādi ir jūsu veselīgie ieradumi?
Nekad neesmu pīpējusi, nedzeru kafiju, ļoti patīk peldēt jūrā līdz pat vēlam rudenim un jau martā vai aprīlī.

5. Kādi ir jūsu kaitīgie ieradumi?
Vēlu eju gulēt, no rīta nevaru pamosties. Nekad neēdu brokastis, dažreiz ļoti garšo hamburgeri un hotdogi.

6. Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu...
Nesen internetā uzgāju izcilā aktiera Entonija Hopkinsa sacerēto skaņdarbu "And The Waltz Goes On" simfoniskajam orķestrim, ko atskaņoja orķestris Andrē Rjē vadībā. Apraudājos... Maijā pabiju kādā necilā džeza klubā Ņujorkā, kur muzicēja, šķiet, talantīgākie džezisti pasaulē. Negribējās iet prom... Bet pagājušajā gadā biju uz "AC/DC" koncertu. To enerģiju, ko sasmēlos, šķiet, vēl tagad jūtu.

7. Grāmata/filma, ko ieteiktu izlasīt/noskatīties citiem.
Grūti kaut ko ieteikt, jo gaumes cilvēkiem ir dažādas. No filmām parasti cenšos skatīties tikai tās, kuras nominētas balvām. Priecē, ka tā sauktie TV seriāli šodien pasaulē jau ir mākslas filmu līmenī.
Par grāmatām runājot... Tajos ļoti retajos brīžos, kad ir laiks paņemt rokā īstu grāmatu, es izvēlos klasiku, ko lasīju kādreiz. Ļoti interesanti izvērtēt, kā to uztvēru kādreiz un kā tagad.

8. Kādu mūziku klausāties?
Atkarībā no noskaņojuma. Man patīk viss labais – sākot no džeza līdz smagajam rokam, no klasikas līdz popmūzikai. Dažreiz klausos pat krievu popsu, bet citreiz vairākas dienas man mājās skan tikai opermūzika. Šlāgeri gan man patīk tikai kāzu otrajā dienā.

9. Iecienīta vieta, kur pusdienot.
Ja sanāk laiks, Laura Andrejeva restorāns "36. līnija" Jūrmalā.

10. Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklēt.
Peru. Tur viss ir neparasts. Un tik mierīgus un nosvērtus cilvēkus satikt vispār šķita kā būt uz citas planētas. Retinātais gaiss, košie ikdienas apģērbi iedzīvotājiem, Inku ceļš, Maču Pikču... Sirreāli!