Drukāt šo lapu
24.07.2017 13:15

Ķekavas Mūzikas skolas korim Eiropas čempionu tituls

Autors  www.kekava.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas Mūzikas skolas korim Eiropas čempionu tituls singinriga.lv

Nedēļas nogalē Eiropas koru olimpiādes apbalvošanas ceremonijā "Arēnā Rīga" paziņoti "Nāciju Grand Prix Rīga 2017" un 3. Eiropas koru olimpiādes otrās daļas uzvarētāji. Eiropas čempionu konkursa kategorijā "Bērnu kori" par čempionu kļuva Ķekavas Mūzikas skolas bērnu koris diriģentes Vinetas Litaunieces vadībā.

Eiropas koru olimpiādē teicamu sniegumu parādījis Ķekavas Mūzikas skolas bērnu koris diriģentes Vinetas Litaunieces vadībā, iegūstot čempionu titulu kategorijā "Bērnu koris" un zelta medaļu konkursā "Nāciju Grand Prix Rīga 2017".

Vērienīgajā kormūzikas notikumā piedalījās arī vīru koris "Ķekava", kas diriģenta Arvīda Platpera vadībā veiksmīgi aizvadīja atklāto konkursu, iekļūstot čempionu kārtā un iegūstot sudraba medaļu jaukto, sievu un vīru koru kategorijā.

Kopumā Eiropas čempionu titulu ieguva trīs, bet zelta medaļas divi kori no Latvijas. "Nāciju Grand Prix Rīga 2017" uzvarētāja titulu ieguva viens koris, taču desmit Latvijas koriem piešķirtas zelta medaļas un vienam korim – sudraba godalga. Atklātajā konkursā kori no Latvijas saņēma piecus zelta un astoņus sudraba diplomus.

Eiropas koru olimpiāde notiek reizi divos gados, un šogad Rīga ieguva tiesības rīkot 3. Eiropas koru olimpiādi, kā arī "Nāciju Grand Prix Rīga 2017". Kā vēsta konkursa organizatori, pasaules līmeņa koru sacensības Latvijā pulcēja vairāk nekā 150 koru un 10 000 dziedātāju no visas pasaules, pārstāvot 39 nācijas.