Drukāt šo lapu
13.07.2017 13:10

Dzintaru pludmalē apskatāms tēlniecības projekts "Jūrmalas leģendas"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dzintaru pludmalē apskatāms tēlniecības projekts "Jūrmalas leģendas" Jūrmalas pilsētas pašvaldība

Jūrmalā, Dzintaru pludmalē pie Turaidas ielas, izstādītas Jūrmalas dabas un leģendu iedvesmotas skulptūras, ko veidojuši mākslinieki Roberts Diners, Mārtiņš Daksis un Andris Loss. Izstādes veidotāji vasaras gaitā organizēs arī bezmaksas radošās darbnīcas ar paraugdemonstrējumiem.

Bronzā, misiņā, tēraudā, kokā un dzintarā veidotās skulptūras izstādītas liedagā, ļaujot mākslai dabīgā veidā saplūst ar vidi un padarot to pieejamu ikvienam pludmales apmeklētājam. Mākslinieciskajās kompozīcijās izmantoti arī Jūrmalas vidē sastopami dabas materiāli: koks, jūras putnu spalvas, gliemežvāki. Vakara krēslas stundās tēlniecības objekti tiks izgaismoti, kas piešķir ekspozīcijai maģisku noskaņu.

Tēlniecības izstāde "Jūrmalas leģendas" Dzintaru pludmalē būs apskatāma līdz. 10. septembrim.

Bezmaksas radošās darbnīcas ar paraugdemonstrējumiem notiks Dzintaru pludmalē līdzās izstādei 28. jūlijā un 11. augustā no plkst.15 līdz 18, kā arī 26. augustā no plkst. 17 līdz 21. Ikviens apmeklētājs varēs piedalīties mākslas darbu tapšanā – veidot cieto smilšu skulptūras, noņemt jūras gultnes smilšu rakstu nospiedumus, izmantojot īpašu tehniku, kad smilšu raksts tiek saglabāts cietā materiālā, kā arī vērot metālliešanas paraugdemonstrējumus.