Drukāt šo lapu
12.07.2017 16:22

10 ekspresjautājumi Armandam Leimanim

Autors  "Kodols"
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
10 ekspresjautājumi Armandam Leimanim ekrānšāviņš no youtube.com un publicitātes

Nupat veiksmīgi noritējis Armanda Leimaņa producētais 6. Starptautiskais diksilenda mūzikas festivāls, bet 15. jūlijā Smiltenē gaidāms grupas "Apvedceļš" 17 gadu jubilejas koncerts.

1. Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?
Esmu mierīgs cilvēks, un man ir fobija no augstuma. Reiz Vācijā lielā augstumā, pat virs koku galotnēm, braucu ar gaisa vagoniņu, kas šūpojās, – tas man bija liels izaicinājums.

2. Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē...

Man katru dienu notiek kas aizkustinošs (smejas), jo esmu emocionāls cilvēks. Aizkustinoši brīži notiek katrā "Apvedceļa" koncertā – tās ir neaprakstāmas emocijas, kad ļaužu masas, tūkstošiem cilvēku plaudē un dzied līdzi. Tās ir sajūtas, ko nevar nopirkt par naudu un nevar arī pasūtīt. Tās nāk no mūsu sirdīm un nāk atpakaļ no publikas.

3. Kas jūs iedvesmo darbam?
Es pēc dabas esmu slinks, tāpēc zinu, ka, ja kaut kas ir jāizdara, labāk uzreiz sākt darīt, nevis gaidīt iedvesmu. Kad darbs padarīts, mani iedvesmo padarītā darba sajūta. (Smejas)


4. Kādi ir jūsu veselīgie ieradumi?

Vispār jau es esmu baigi neveselīgs. Tomēr sieva mani ir iesaistījusi orientēšanās sportā, un tad nu es regulāri, meklējot kontrolpunktus, pastaigājos pa mežu.

5. Kādi ir jūsu kaitīgie ieradumi? 

Oi, nezinu... Bet varu nosaukt vienu lietu, kas mani nekad nav interesējusi un, esmu pārliecināts, nekad neinteresēs, – tās ir narkotiskās vielas vai "zālīte". Nekad tās neesmu mēģinājis un zinu, ka nekad arī nemēģināšu. Man nav pilnīgi nekādas intereses par šīm vielām. Esmu vairākkārt bijis Amsterdamā, bet man nekad nav bijis vilinājums pamēģināt "zālīti". Tas ir kaitīgais ieradums, kas man noteikti nekad nepiemitīs. Esmu pārliecinājies, ka tas mani neuzrunā.

6. Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu...

Ļoti grūti nosaukt kaut ko vienu, jo regulāri apmeklēju teātra izrādes un koncertus. Kā kultūras nama vadītājam man regulāri jāapmeklē dažādi kultūras pasākumi. Viens no pēdējiem, kas mani aizkustināja, ir grupas "Apvedceļš" viesošanās "Bērzes Strazdos" Anglijā pie vietējiem latviešiem šogad Jāņu dienā. Protams, grandiozs bija diksilenda festivāls, kas nupat notika. Arī Rīgas Operas festivāls atstāja iespaidu.

7. Grāmata/filma, ko ieteiktu izlasīt/noskatīties... 

Rakstnieces Eleonoras H. Porteres grāmata "Pollianna". Filma – "Pirms nolikt karoti" ("The Bucket List").

8. Kādu mūziku klausāties? 

Ja teikšu, ka nekādu, vai tas ļoti pārsteigtu?

9. Iecienīta vieta, kur pusdienot...

Ir ļoti forša mājas virtuve Murjāņos – kafejnīca "Vīganti".

10. Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklēt... 

Vācijā ir foršs baudījums gan garam, gan miesai – pie Berlīnes ir pilsētiņa Ludvigsfelde (Ludwigsfeld), kur ir kristāltermas – pirtis, sāls un citas masāžas, āra un telpu baseini. Turp braucu regulāri. Šajā vietā varu pavadīt visu dienu.