Drukāt šo lapu
16.06.2017 16:23

"Īs(t)a pamācība mīlēšanā" ieskandinās vasaras saulgriežus arī Saulkrastos un Ikšķilē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Īs(t)a pamācība mīlēšanā" ieskandinās vasaras saulgriežus arī Saulkrastos un Ikšķilē publicitātes

Vasaras saulgrieži vairs nav aiz kalniem, tāpēc Dailes teātra aktieri un viņu draugi aicina tos sagaidīt ar koncertuzvedumu "Īs(t)a pamācība mīlēšanā". Režisora Intara Rešetina un dramaturga Egīla Šņores interpretācija par mīlestības tēmu būs vērojama šīs vasaras varenākajā saulgriežu uzvedumā Jēkabpilī, Saulkrastos, Tukumā, Cēsīs, Ikšķilē un Kuldīgā.

Aktieri no Dailes, kā arī citiem teātriem satiksies uz vienas skatuves, lai mīlas dziesmu zelta izlases pavadījumā pajautātu: vai mīlestībai ir vecuma ierobežojums? Vai mīlēt moderni ir nepieklājīgi?

Koncertuzveduma "Īs(t)a pamācība mīlēšanā" nosaukums daļai skatītāju varētu saistīties ar visiem zināmu Rūdolfa Blaumaņa feļetonu "Īsa pamācība mīlēšanā", taču I. Rešetina režisētajā iestudējumā ar Blaumaņa feļetonu kopīgais ir tikai "mīlestība", un tas kalpojis kā iedvesmas avots šim oriģināldramaturģijas darbam.

Neskatoties uz to, ka iestudējums ir par mīlestību un mīlēšanu, kas varētu likties piemēroti tikai pieaugušajiem, tomēr koncertuzvedums būs domāts visai ģimenei. Mazākie ģimenes locekļi varēs izbaudīt komiskās un paradoksālās situācijas pieaugušo dzīvē, bet lielākie, lasot starp rindiņām, spēs atrast ko pikantāku.

Radošajā kolektīvā apvienojušies Āris Rozentāls, Mirdza Martinsone, Vita Vārpiņa, Ērika Eglija, Inita Sondore, Akvelīna Līvmane, Velta Straume, Marģers Eglinskis un citi.

Varenā ielīgošana 18. jūnijā iesāksies ar pirmizrādi Jēkabpilī un turpināsies Saulkrastos (20. jūnijā), Tukumā, Cēsīs, Ikšķilē (22. jūnijā) un Līgo vakarā, 23. jūnijā, Kuldīgā.

Biļetes uz brīvdabas izrādēm var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā, kā arī izrāžu norises vietās uz vietas.