Drukāt šo lapu
15.06.2017 14:17

Ķekavas novada svētkus ieskandinās Latvijā iemīļoti mākslinieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Ķekavas novada svētkus ieskandinās Latvijā iemīļoti mākslinieki publicitātes

Ķekavas novada svētki "Novada ritmos" ar vērienīgu programmu tiks svinēti no 15. līdz 17. jūnijam. Svētkos notiks tērpu skate "Jauni ritmi", smagās mūzikas festivāls "Metalshow.lv", tāpat ar koncertiem priecēs Edavārdi un Ansis, Uldis Marhilevičs, Aija Andrejeva, Antra Stafecka, Andris Ērglis un citi.

Ķekavas novada svētki šogad apmeklētājiem dāvinās plašu koncertu, šovu, brīvdabas tirdziņu un aktīvās atpūtas programmu, informē Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļā.

Svētku programmu jau ceturtdienas vakarā atklās Ķekavas novada bērnu vokālo ansambļu koncerts "Ietin dziesmu kamolītī" Baložos un jaunrades tērpu skate "Jauni ritmi" Ķekavā, demonstrējot talantīgāko novadnieku redzējumu par tautas lietišķās mākslas tradīciju dzīvotspēju mūsdienās.

Savukārt 16. jūnijā svētku programmā vairākas aizraujošas izklaides bērniem un jauniešiem – Ķekavas Jaunatnes iniciatīvu centrs gaidīs ikvienu interesentu jauniešu dienas pasākumā "Pa rampām pam", vienuviet pulcējot mūsdienu deju un skeitborda entuziastus, taču vakarā svētku viesus pārsteigs velo paraugdemonstrējumi ar pirotehnikas elementiem un jauniešu vidū iecienīto hip-hop izpildītāju Edavārdi un Ansis koncerts Ķekavas veco Dzirnavu estrādē, norāda pašvaldības pārstāvji.

Ķekavas novada svētku kulminācija notiks sestdien, 17. jūnijā, kad uz brīvdabas skatuves kāps komponists Uldis Marhilevičs kopā ar tādiem sabiedrībā iemīļotiem mūziķiem kā Aiju Andrejevu, Antru Stafecku, Andri Ērgli, Ivo Fominu un Ķekavas novada vokālajiem ansambļiem "Vivo" un "Jūti". Koncertprogrammu sestdien noslēgs muzikālā apvienība "Raxtu raxti", kas svētkos uzstāsies kopā novada tautas deju ansambli "Zīle". Svētku izskaņā zaļumballe ar grupu "Mākoņi".

Lai gan lielākie kultūras notikumi novada svētku laikā norisināsies tieši Ķekavā, aktīvās atpūtas cienītāji 16. jūnijā būs gaidīti Baložu pilsētā, kur notiks fotoorientēšanās sacensības "Zaļais skrējiens", savukārt 17. jūnija rītu vislabāk pavadīt Daugmales pilskalnā, meklējot dārgumus orientēšanās pasākumā visai ģimenei, vēsta pašvaldības pārstāvji.

Novada svētki piedāvās arī izbaudīt amatnieku darinājumus un lauku labumus, degustācijas "Izgaršo novadu", kā arī piedalīties labdarības bumbu rallijā. Vairāk par svētku programmu: kekavasnovads.lv un šeit.