Drukāt šo lapu
22.05.2017 12:21

Siguldas novada svētkos īpaši izcels beidzamo desmit gadu uzvaras

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas novada svētkos īpaši izcels beidzamo desmit gadu uzvaras Siguldas novada pašvaldība

No 26. līdz 28. maijam ar plašu kultūras programmu tiks svinēti Siguldas novada svētki "Siguldai 810. Mūsu uzvaras". Siguldas senais nosaukums "Siegewald" tulkojumā nozīmē "Uzvaras mežs", tāpēc svētkos īpaši izcels beidzamo desmit gadu uzvaras, ar kurām lepojas siguldieši.

Svētki piektdien, 26. maijā, sāksies plkst. 18.00, kad dzelzceļa stacijas laukumā norisināsies Siguldas novada iedzīvotāju ID karšu sešu gadu jubilejas nakts, kuras ietvaros tiks atklāta Siguldas lietotne viedtālruņos.

Iedzīvotājiem būs pieejamas konsultācijas par aplikācijas lietošanu un īpaši ID karšu piedāvājumi Siguldas novada svētku laikā. Pasākuma ietvaros tiks paziņoti novadnieku 10 mīlētākie uzņēmumi 2017. gadā, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Tāpat šajā laikā norisināsies novadnieku iecienītās orientēšanās spēles Siguldas uzņēmumos, kā arī plaša muzikālā programma – uzstāsies grupa "Musiqq", jauniešu rokgrupa "Lenna" no Siguldas sadraudzības pilsētas Štūres un citi dalībnieki, tikmēr Siguldas Romas katoļu baznīcā notiks ekumēnisks dievkalpojums.

27. maijā svinības norisināsies jau no paša rīta – no plkst. 10.00 iedzīvotājus modinās Siguldas novada pūtēju orķestri, bet no plkst. 12.00 līdz 16.00 dzelzceļa stacijas laukumā notiks dažādi koncerti un radošās darbnīcas bērniem, ar kurām pārsteigs Mākslu skolas "Baltais Flīģelis" audzēkņi. Pasākuma laikā stacijas laukumā darbosies arī "Bērnu restorāns", kurā novada labākie restorānu šefpavāri piedāvās īpaši bērniem gatavotus ēdienus, vēsta pašvaldībā.

Savukārt plkst. 16.00 Mākslu skolā "Baltais Flīģelis" būs iespēja redzēt Teātra studijas audzēkņu iestudējuma "Īkstīte" pirmizrādi.

Nākamais pasākums gaidāms jau plkst. 17.30, kad Pils ielā, iepretim Maija parkam, notiks Siguldas novada viesu – Gruzijas deju kolektīva "Changi" un Lietuvas folkloras kopas "Raskila" –, kā arī folkloras kopas "Senleja", jauniešu deju kolektīva "Ķimenīte" un bērnu folkloras kopu "Senlejiņa" un "Tiptaiņi" koncerts, norāda pašvaldības pārstāvji.

Svētku gājiens dzelzceļa stacijas laukumā un plkst. 19.00 virzīsies pa Pils ielu līdz Siguldas pilsdrupu estrādei. Gājiena noslēgumā gaidāms bigbenda "Sigulda" koncerts, kopīga Siguldas neoficiālās himnas – "Zied ievas Siguldā" – dziedāšana un visu gājiena dalībnieku kopīga aerofoto uzņemšana Siguldas 810 gadu jubilejā. Pēc koncerta notiks svētku balle kopā ar grupām "Dziļi violets", "MC Orķestris" un dīdžeju.

Arī 28. maijs tiks pavadīts koncertos – plkst. 12.00 Siguldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks Brēmenes Mākslu akadēmijas kora koncerts, savukārt plkst. 14.00 dzelzceļa stacijas laukumā sāksies Dziesmu un deju diena – koncerts "Tautas dziesma", kurā apmeklētājus ar dziesmām un dejām priecēs Siguldas novada amatiermākslas kolektīvi un sadraudzības pilsētu viesi – deju kolektīvs "Changi" no Čiatūras Gruzijā un folkloras kopa "Raskila" no Birštonas Lietuvā, kā arī "Latvijas ekspreša simtgadei" dalībnieki – kori "Balsis", "Rīga" un "Monēta" un tautas deju ansambļi "Auda", "Ačkups" un "Dardedze", vēsta pašvaldībā.

Siguldas novada svētkus plkst. 20.00 noslēgs jauniešu deju kolektīva "Vizbulīte" koncertprogramma "Stāsti", kuru varēs dzirdēt Bobsleja un kamaniņu trases "Sigulda" tehniskajā zonā.

Novada svētku laikā būs skatāmas arī vairākas izstādes: Siguldas pagasta Kultūras namā būs aplūkojama Siguldas novada mākslinieku darbu izstāde, pašvaldības Pakalpojumu centra ēkā Raiņa ielā 3 – Siguldas novada lietišķās mākslas izstāde, bet Siguldas Romas katoļu baznīcā – Birštonas Sakrālā muzeja veidotā izstāde par arhibīskapu Teofilu Matuļoni (1873–1962), informē pašvaldībā.