Drukāt šo lapu
22.05.2017 10:32

Gaujas svētki Ādažos priecēs ar koncertiem, sporta pasākumiem un uguņošanas šovu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Gaujas svētki Ādažos priecēs ar koncertiem, sporta pasākumiem un uguņošanas šovu Monika Griezne

Jau sestdien, 27. maijā, Ādažos notiks tradicionālie Gaujas svētki, kad visas dienas garumā būs iespējams baudīt plašu pasākumu programmu – pavasara tirgu, atrakcijas bērniem, sporta sacensības, svētku gājienu, koncertus, kā arī vēl nebijušu uguņošanas šovu.

Jau no plkst. 9.00 ādažnieki un svētku viesi aicināti uz pavasara tirgu, kur būs iespējams iegādāties amatnieku darinājumus, dažādus lauku labumus, mājražojumus, rokdarbus un visu nepieciešamo dārza darbiem. Tāpat būs atrakcijas bērniem, izjādes ar zirgiem, Vējupē – lieliska iespēja vizināties ar vikingu kuģi, kā arī iespēja vērot sacensības airēšanas slalomā, informē Ādažu novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Monika Griezne.

Norisināsies arī Nacionālo bruņoto spēku militārās tehnikas, drifta, kā arī "Porsche" auto apskate. Lai priecētu pašus mazākos – Līgo laukumā būs apskatāmi dzīvnieki no lauku sētas. Savukārt Ādažu sporta stadionā notiks sacensības strītbolā, pludmales volejbolā, florbolā un futbolā.

Svētkus atklās svētku gājiens. Svētku vadītāji būs Ufo, Māris Grigalis un Artūrs Breidaks, vēsta M. Griezne.

Dienas programmā – Ādažu vidusskolas, pirmsskolas izglītības iestāžu, Ādažu Kultūras centra radošie kolektīvi, bet, sākot no plkst. 19.00 – vakara programma, ko atklās "Brīnumskapis lieliem un maziem" un "Triānas parks", kam sekos īpaša Gaujas svētkiem veidota koncertprogramma no latviešu estrādes labākajiem darbiem līdz pasaules populārās mūzikas un opermūzikas šedevriem, kurus izpildīs Gaujas svētku orķestris ar solistiem Dināru Rudāni, Ievu Sutugovu, Andri Ērgli, Nauri Puntuli, Sergeju Jēgeru un Kristīni Prauliņu.

Īsi pirms pusnakts uzstāsies grupa "Zodiaks", bet pusnaktī notiks vēl nebijis Baltijas valstu uguņošanas šovs – no gaisa, zemes un ūdens, norāda M. Griezne.

"Lietuviešu pirotehnikas kompānija "Blikas" šaus no dambja, igauņu kompānija "Arnika" – no Kultūras centra jumta, bet latviešu "Pyro power" komanda – no Vējupes. Katrai komandai ir savs priekšnesuma dizaineris – 3 dažādas komandas, atšķirīgi rokraksti, redzējumi," stāsta pieredzējušais pirotehniķis Ilmārs Āboliņš.

Pēc pusnakts uzstāsies Antra Stafecka un "Otra puse", bet plkst. 1.30 uz skatuves – "Skyforger". Līdz pat 5.00 rītā būs dejas ar dīdžeju Robertu Lejasmeijeru.

Visi pasākumi, koncerti un atrakcijas apmeklētājiem ir bez maksas, skaidro domes pārstāve.