Drukāt šo lapu
18.05.2017 15:35

Dzintaru koncertzālē vasaras sezonā norisināsies vairāk nekā 80 pasākumi

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dzintaru koncertzālē vasaras sezonā norisināsies vairāk nekā 80 pasākumi arhīvs

Dzintaru koncertzāles jaunajā sezonā, kas sāksies 2. jūnijā, bet noslēgsies 10. septembrī, norisināsies vairāk nekā 80 pasākumi, ceturtdien preses konferencē pastāstīja koncertzāles direktors Guntars Ķirsis.

Sezonas laikā uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāps tādi pazīstami mākslinieki kā Rikardo Muti, Elīna Garanča, Maksims Galkins, Londonas gospeļkoris, grupa "Smokie", "Jumprava" un daudzi citi.

Savukārt sezonas noslēguma koncertā 10. septembrī uzstāsies Imants Kalniņš, grupa "Autobuss debesīs" un kamerorķestris "Sinfonietta Rīga".

Jaunajā sezonā koncertzāle tikusi arī pie jauna "Steinway & Sons" flīģeļa, kas ražots Hamburgā. Tas esot izmaksājis 140 000 eiro. Dārgais mūzikas instruments iegādāts ar Borisa un Ināras Teterevu fonda un Jūrmalas domes atbalstu.

Konkrēto flīģeli no astoņiem piedāvātajiem izvēlējās pianists Vestards Šimkus. Pēc Ķirša teiktā, tāda paša modeļa flīģeļi tiek izmantoti daudzās citās prestižās pasaules koncertzālēs.

Maestro Raimonds Pauls preses konferencē pauda, ka jauniegādātais flīģelis koncertzālei sniegs papildu iespējas jauniem koncertu repertuāriem.