Drukāt šo lapu
18.05.2017 14:24

Salas pagastā svinīgi atklās Babītes novada otro kultūrizglītības centru

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salas pagastā svinīgi atklās Babītes novada otro kultūrizglītības centru Babītes novada pašvaldība

19. un 21. maijā Babītes novada Salas pagasta "Vietvalžos" notiks jaunās Babītes novada pašvaldības kultūrizglītības centra filiāles atklāšanas svētki. Jaunais kultūrizglītības centrs, kas izbūvēts bijušās Salas pagastmājas ēkas telpās, ir nozīmīgs notikums pagastā un novadā kā dāvana sabiedrībai Valsts jubilejā.

19. maijā plkst. 13.00 Babītes novada pašvaldības kultūrizglītības centra filiālē "Vietvalži" Spuņciemā, skvērā pie galvenās ieejas, sāksies kultūrizglītības centra atklāšanas ceremonija, pēc kuras ikviens interesents līdz plkst. 16.00 laipni aicināts aplūkot kultūrizglītības centra pārbūvētās telpas.

Apmeklējuma laikā varēs iepazīties ar paveiktajiem telpu pārbūves darbiem, izstaigāt skvēriņu, ēkas divus stāvus un pagrabstāvu, iepazīties ar iekštelpām pirms ēku ir piepildījušas izstādes un ekspozīcijas, tai skaitā latviešu teātra un kino aktierim Eduardam Pāvulam veltīta ekspozīcija, kā arī novadpētniecībai veltīta ekspozīcija.

Atklāšanas svētkus 19. maijā un arī 21. maijā plkst. 14.00 noslēgs divi koncerti, kuros priekšnesumus sniegs Babītes novada bērni un jaunieši.

Kā informē Babītes novada pašvaldībā, "Vietvalžos" tiks rīkoti gan tematiski tradīciju pasākumi, gan koncerti, gan teātra izrādes. Teātra mākslai jaunajā kultūrizglītības centrā būs īpaša loma, jo te darbosies Salas pagasta amatiermākslas kolektīvi un jūlijā tiks atklāta pastāvīga ekspozīcija, kas veltīta latviešu teātra un kino aktierim Eduardam Pāvulam, kura dzīves gājums ir saistīts ar Salas pagastu. Eduards Pāvuls ir iesvētīts Salas ev. lut. baznīcā, un viņa atdusas vieta ir Salas kapsēta. Zīmīgi, ka daudzsēriju filmas "Ilgais ceļš kāpās", kur aktieris filmējies, epizodes ir uzņemtas tieši jaunajā kultūrizglītības centrā, tolaik – bijušajā pagastmājā.

Kultūrizglītības centra filiālē Salas pagastā "Vietvalži" paredzēta vieta arī novada vēstures liecībām un mākslai – plānots izveidot novadpētniecības muzeju, kur rīkot tematiskās izstādes par novada vēsturi, kā arī mākslas izstādes. Tāpat iecere ir piedāvāt apmeklētājiem dažādas mūžizglītības programmas, kā arī radošās darbnīcas.