Drukāt šo lapu
28.04.2017 15:40

Pierīgas mūzikas un mākslas talanti izpelnās Kultūras ministrijas apbalvojumus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas mūzikas un mākslas talanti izpelnās Kultūras ministrijas apbalvojumus Kultūras ministrija

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā notika gadskārtējā Kultūras ministrijas apbalvojuma par sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādēs un skatēs pasniegšanas ceremonija. Apbalvoto vidū bija arī pieci Pierīgas mūzikas un mākslas skolu audzēkņi un viņu pedagogi.

Kopumā kultūras ministres Daces Melbārdes pasniegtus apbalvojumus par īpašiem sasniegumiem 2016. gadā saņēma 48 audzēkņi un 49 pedagogi no 21 Latvijas kultūrizglītības iestādes. Jaunie talanti guvuši godalgas vismaz astoņos starptautiskos klasiskās dejas konkursos, 13 starptautiskos mākslas konkursos un 46 mūzikas konkursos. Tāpat arī tika godināti topošo Latvijas mūziķu, mākslinieku un dejotāju pedagogi, kas sagatavojuši savus audzēkņus dalībai konkursos.

Starp apbalvotajiem bija Babītes mūzikas skolas audzēknis Maksims Skibickis, kurš pērn izcīnīja pirmo vietu K. Davidova starptautiskajā čellistu konkursā Kuldīgā, un zvejniekciemiete Paula Dalbiņa no Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas skolas, kura nopelnīja zelta medaļu starptautiskajā mākslas konkursā "Es dzīvoju pie jūras" Jūrmalā.

Sveikti tika arī Ādažu Mākslas un mūzikas skolas audzēkņi Zita Toma, kura ieguva pirmo vietu jauno akordeonistu Valsts konkursa finālā, un Jānis Oto Veismanis, kurš izcīnīja zelta medaļu Pasaules bērnu zīmējumu konkursā Ķīnā. Tāpat atzinību izpelnījās arī Ķekavas Mākslas skolas audzēkne Kate Katrīna Minkevica.

Kultūras ministrijas apbalvojumus saņēma arī talantīgo jauniešu pedagogi – Anita Roze (Babītes Mākslas skola), Māra Alena (Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas skola), Regīna Rūrāne, Katrīna Sabule (abas Ādāžu Mākslas un mūzikas skola) un Zīle Ozoliņa-Šneidere (Ķekavas Mākslas skola), kā arī koncertmeistare Ļubova Markulāne (Babītes Mūzikas skola).

"Pateicoties jauniešu spilgtajam starptautiskajam sniegumam mūzikā, mākslā, dejā un dizainā, pagājušajā gadā Latvijas vārds ir celts godā. Es ticu un patiesi ceru, ka šie un citi mūsu talantīgie audzēkņi turpinās iesākto mākslas ceļu, būs mērķtiecīgi, virzīsies ar pārliecību un misijas apziņu, nākotnē kļūstot par mākslas pasaules zvaigznēm un mūsu valsts kultūras dzīves līderiem," ceremonijas laikā teica Dace Melbārde.

Tika pasniegta arī Latvijas Nacionālā kultūras centra iedibinātā Cimzes balva izcilākajiem skolotājiem kultūrizglītības nozarē. Šogad Cimzes balvu un goda diplomus saņēma Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas klasiskās dejas skolotāja Regīna Kaupuža un Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas klarnetes spēles skolotājs Gunārs Kļaviņš.

Kultūras ministrijas balvu pasniedz kopš 1998. gada, un tās mērķis ir apzināt un novērtēt ikgadējos Latvijas bērnu un jauniešu sasniegumus starptautiskajos konkursos, izstādēs un skatēs dažādās mākslu nozarēs.