Drukāt šo lapu
01.04.2017 15:03

"Kodols" iesaka: Maize dvēselei – "Blagovest"

Autors  Kristīne Šterna, Ivo Jirgens
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Kodols" iesaka: Maize dvēselei – "Blagovest" blagovest-choir.com un discoveryuk.com

Tuvojoties Lieldienām, biežāk aizdomājamies par "maizi dvēselei". Šogad pati izmantošu iespēju apmeklēt Rīgas pareizticīgo kamerkora "Blagovest" koncertu "Lielā gavēņa dziedājumi".

Cenšos izmanot iespēju vismaz reizi vai pāris gadā noklausīties kādu pareizticīgo mūzikas koncertu, jo vibrācijas, ko sniedz šī mūzika, apvienojumā ar vīru zemo balsu vareno spēku spēj aizskart gan ticīgo, gan laicīgo klausītāju dvēseles stīgas, bet tās dziļums izpaužas tieši Lielā gavēņa kontekstā. Tā ir mūzika pārdomu brīžiem, kad gribas apstāties no trakā dzīves skrējiena un atvērt sirdi kam varenākam.

Koncerts notiks koncertzālē "Ave Sol" 2. aprīlī plkst. 15.00.

Pie dabas ar Lāci

It kā jau nav īsti pareizi pavasari sākt ar aicinājumu pie televizora. Bet var gadīties, ka tur gūtās zināšanas un iemaņas palīdzēs izvairīties no kļūmīgas situācijas, pastaigā baudot pirmos saules starus.

Kanāls "Discovery Channel" sāk demonstrēt slavenā britu izdzīvošanas mākslas speciālista Bēra Grilsa programmas "Running Wild with Bear Grylls" trešo sezonu. Viņa slavenie viesi, piemēram, aktrise Kortnija Koksa un basketbola zvaigzne Šakils O'Nīls, demonstrēs māku izdzīvot mežonīgā dabā un spējas pārvarēt sevi.

Katras sērijas "odziņa" ir ēdienreize, kad uz uguns tiek sagatavots un notiesāts, kas nu kuro reizi pa ceļam trāpījies – čūska, putns, pele... Barakam Obamam tika gabaliņš lāča saplosītas foreles.