Drukāt šo lapu
20.03.2017 11:55

Ādažos skanēs kora mūzika par mīlestības tēmu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažos skanēs kora mūzika par mīlestības tēmu Koris "Domino"/Facebook

Šajā pavasarī jauktais koris "Domino" piedāvā klausītājiem jaunu tematisko koncertprogrammu "Sirdsnots", kuru varēs dzirdēt gan Ādažos, gan Rīgā. Šoreiz programma veltīta mīlestības tēmai, aptverot plašo sajūtu gammu.

Jauktais koris "Domino" ir dziedātāju pašiniciatīvas rezultātā izveidots Rīgas amatierkolektīvs, kas regulāru darbību uzsāka 2011. gadā un apvieno teju 40 dziedātājus. Koris sevi pozicionē kā kolektīvu aizņemtiem cilvēkiem, kuriem ir vēlme kvalitatīvi muzicēt un piedāvāt klausītājiem interesantu repertuāru – dažādu laiku un stilu a cappella mūziku, vēsta kora pārstāvji.

"Mīlestības tēma, lai cik tā varbūt neliktos nodeldēta, patiesībā sniedz ļoti plašas iespējas arvien jaunu un daudzveidīgu gan emocionālo, gan muzikālo nianšu atklāšanai, kuras mūsu programmā esam ietvēruši izvēlētajā "sirdsnots" jēdzienā", stāsta kora mākslinieciskais vadītājs Eduards Fiskovičs.

Savas pastāvēšanas laikā koris piedalījies muzikālos pasākumos dažādās Latvijas pilsētās, tāpat panākumi gūti arī XI starptautiskā garīgās mūzikas festivāla "Sudraba zvani" un 11. starptautiskā Varšavas koru festivāla "Varsovia Cantat" konkursos, stāsta kora pārstāvji.

Programmā tiks atskaņots daudzpusīgs un plašākai publikai saistošs repertuārs, ko veido gan latviešu komponistu oriģināldziesmas, gan mūsdienu ārvalstu komponistu skaņdarbi, kā arī populāru latviešu un ārvalstu solo dziesmu aranžējumi korim, no kurām vairākas veidotas tieši korim "Domino".

Šī gada koncertu īpašais viesis būs kora "vienaudzis" – Stopiņu novada kultūras nama akordeonistu ansamblis "Akcents". Paralēli akordeoniem, kas veido ansambļa skanējuma pamatu, tā sastāvu papildina arī klavieres un basa ģitāra. Ansambļa muzikālā programma ir ļoti daudzveidīga, pievēršoties gan klasiskām akordeona skaņām, gan arī klausītāju iemīlētai populārajai mūzikai, informē kora "Domino" pārstāvji.

Koncertprogramma "Sirdsnots" tiks atskaņota 26. martā Ādažu kultūras centra Ceriņu zālē un 2. aprīlī Rīgā, koka ēku renovācijas centrā "Koka Rīga".

Ieeja koncertos ir bez maksas.