Drukāt šo lapu
14.03.2017 09:31

Mārupē viesosies spāņu pantomīmas meistars Karloss Martiness

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carlos Martínez Carlos Martínez Bernd Eidenmüller

Aprīļa sākumā Latvijas tūres ietvaros Mārupē viesosies pasaulē pazīstamais spāņu pantomīmas režisors, aktieris un pasniedzējs Karloss Martiness, kurš atver durvis uz maģisko klusuma pasauli, kur neiespējamais kļūst par īstenību.

"Karlosa Martinesa (Carlos Martínez) iztēle pārvērš visu: slota var slaucīt vai kļūt par svaru stieni, pārvērsties zobenā vai ceļa spieķī. Spogulis atspoguļo virkni neprognozējamu masku. Tauriņš pārvar skatuves robežas un satiekas ar dažiem īpašiem draugiem skatītāju zālē. Kāpnes, ziedi, akmeņi, kas maina formu un izmēru, kabatas pulkstenis un konfekšu kaste ar visdažādākajām garšām," stāsta biedrības "Kultūras logs" pārstāve Katrīna Vastlāve.

Viņu pazīst ne tikai Eiropā, bet arī citviet pasaulē, viņš uzstājies teātros, skolās, draudzēs, organizācijās un televīzijās. Viņa māksla iesaista skatītāju sirsnīgā un atvērtā sarunā. Savukārt izsmalcinātā tehnika mīmam ļauj radīt visdažādākos pretstatu tēlus, vēsta biedrības pārstāve.

"Iztēlei un pantomīmas pasaulei nav robežu. Izrāde iepazīstina mazus un lielus skatītājus ar pantomīmas pasauli – vietu, kur vārdus aizstāj kustība, žesti, mīmika un vizuālā izteiksme. Klusums ir māksla. Māksla, kuru ikviens skatītājs var pārnest mājās un izmēģināt pats," norāda K. Vastlāve.

Karloss Martiness Latvijā viesojies jau vairākkārt, šo gadu laikā kļūstot par skatītāju iemīļotu aktieri. Mārupē Martiness uzstāsies 8. aprīlī plkst. 18.00 Mārupes kultūras namā ar izrādi bērniem un ģimenēm "Maģiskā brīnumu pasaule".

Šajā viesošanās reizē aktieris ar izrādēm uzstāsies arī Rīgā, Jēkabpilī, Morē, Valmierā, Liepājā un Ventspilī. Teātra mākslas cienītājiem no 1. līdz 8. aprīlim būs iespēja apmeklēt divus dažādus priekšnesumus – "Maģiskā klusuma pasaule" un "Laiks svinēt", informē biedrības pārstāve.

Izrādes norisi Mārupē atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.