Drukāt šo lapu
10.03.2017 13:42

Interesentiem iespēja aplūkot Starptautiskajā dizaina vasaras skolā Siguldā radītos darbus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Interesentiem iespēja aplūkot Starptautiskajā dizaina vasaras skolā Siguldā radītos darbus publicitātes

2016. gada vasarā Siguldā tika organizēta pirmā Starptautiskā dizaina vasaras skola – MAD (Man And Design, no angļu val. – cilvēks un dizains). No 18. marta līdz 13. aprīlim Rīgā, Dzirnavu ielā 41, interesenti ir aicināti apskatīt dizaina skolā radītos darbus, procesa foto un video materiālus.

MAD vasaras skola vienkopus pulcēja jaunos dizaina profesionāļus no dažādām Eiropas augstskolām, kā arī pasniedzējus un darbnīcu vadītājus — dažādu nozaru, tostarp dizaina, amatniecības, laikmetīgās mākslas, arhitektūras un gastronomijas speciālistus, personības, kuras reti var satikt vienuviet. Piedalījās studenti no Eindhovenas Dizaina akadēmijas, Londonas Mākslas Universitātes Centrālās Sentmartina mākslas un dizaina koledžas, Maincas Lietišķo zinātņu augstskolas un Latvijas Mākslas akadēmijas.


Nedēļas garumā studenti kopā ar pasniedzējiem, eksperimentēja ar telpu un materiāliem, apvienojot senas amatniecības tehnikas ar modernām tehnoloģijām, lai radītu dizaina priekšmetus, kas pārvērstu ēšanu par multisensoru piedzīvojumu.

20. martā plkst. 19.00 izstādes ietvaros būs iespēja apmeklēt arī divas dizaina procesiem veltītas atvērtās lekcijas. Ar savu pieredzi dalīsies divi diametriāli pretēji, bet savā attieksmē pret dizainu līdzīgi eksperti – Germans Ermičs un Jēkabs Dimiters. Populārais žurnāls "Wallpaper" nupat atzinis Germanu Ermiču par 2017. gada nākamās paaudzes dizaineru, savukārt Jēkabs Dimiters kopš šī gada janvāra savu plaši zināmo zīmolu "John Neeman Tools" ir pārsaucis par "Northmen".

Tāpat izstādes laikā tiks izziņota MAD Starptautiskās dizaina vasaras skolas 2017. gada programma un atvērts uzsaukums dalības pieteikšanai.