Drukāt šo lapu
02.03.2017 16:48

Ģitārists Mārcis Auziņš koncerttūrē "Viens" priecēs arī ar oriģināl-kompozīcijām un improvizācijām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ģitārists Mārcis Auziņš koncerttūrē "Viens" priecēs arī ar oriģināl-kompozīcijām un improvizācijām publicitātes

Virtuozais ģitārists Mārcis Auziņš martā dosies Latvijas koncerttūrē ar tādu pašu nosaukumu kā rudenī iznākušajam debijas albumam – "Viens". Tūrē skanēs gan albumā iekļautās Raimonda Paula melodijas, gan Mārča Auziņa oriģinālkompozīcijas, kuras varēs dzirdēt arī Mālpils muižā.

"Komponēšana ir neatņemama manas mūzikas un ģitārspēles dzīves sastāvdaļa – veids kā notīs izstāstīt stāstus un emocijas. Neviens cits jau nevar sakomponēt manus skaņdarbus," stāsta Mārcis Auziņš.

"Līdzās albumā iekļautajām divpadsmit Raimonda Paula dziesmu aranžijām ģitārai, šajos koncertos izpildīšu arī oriģinālkompozīcijas un džeza klasiku savā apdarē, kā arī brīvus improvizācijas lidojumus, iedvesmojoties no katras koncertēšanas vietas, publikas un koncerta enerģijas. Gribu, lai koncertā valdītu tāda silta māju atmosfēra, it kā viss notiktu manā dzīvoklī," skaidro ģitārists.

"Viens" ir Mārča Auziņa pirmais solo albums, lai arī viņš ir ļoti pieprasīts poproka un džeza ģitāristis Latvijā. Šobrīd aktīvi darbojas vairākos projektos: akustisko ģitāru trio "AG 3o" ar Aivaru Hermani un Kasparu Zemīti, grupā "Zodiac", kā arī Daumanta Kalniņa kvintetā. Regulāri sadarbojas ar Raimondu Paulu, Zigmaru Liepiņu, Jāni Lūsēnu, Jāni Stībeli, Intaru Busuli, Donu, Lindu Leen un citiem komponistiem un izpildītājiem, informē mūziķa pārstāvji.

"Man nebija doma par pilna solo albuma ierakstu, un vēl mazāk es plānoju pats savu koncerttūri, viss sākās ar manu pateicību Maestro Raimondam Paulam par ģitāru, kuru viņš man uzdāvināja," saka M. Auziņš. Pateicībā Maestro tapusi aranžija un video versija dziesmai "Tāpēc jau ka nevar zināt kāpēc", vēlāk īsā laikā ticis ierakstīts arī pilns albums.

"Nedaudz uztraucos, kā Maestro uztvers to, ka atkal kāds ķēries klāt viņa zelta fondam – viņam tas ne vienmēr patīk, tomēr ierakstīju trīs dziesmu demo un parādīju Maestro, kurš teica, ka noteikti jāturpina. Man šī viņa svētība bija ļoti svarīga," stāsta ģitārists.

Mārča Auziņa debijas albums jau saņēmis industrijas atzinību – tas izvirzīts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai "Zelta Mikrofons" nominācijā "Labākais instrumentālās vai starpžanru mūzikas albums", norāda mūziķa pārstāvji.

Viens no Latvijas tūres koncertiem notiks arī Pierīgā – 11. martā Mārča Auziņa spēli varēs baudīt Mālpils muižā.

Biļetes uz koncertiem pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā un koncertu norises vietās.