Drukāt šo lapu
02.02.2017 16:34

Divi dziedātāji, divas koncerttūres – pie klausītājiem dosies Aija Andrejeva un Jānis Stībelis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Divi dziedātāji, divas koncerttūres – pie klausītājiem dosies Aija Andrejeva un Jānis Stībelis publicitātes

Februārī koncerttūrē pa Latviju dosies divi labi zināmi mākslinieki – Aija Andrejeva ar programmu "Ceļojums pie sevis", kurā dziedātāja priecēs klausītājus gan ar jaunām, gan ar jau iemīļotām dziesmām, un Jānis Stībelis ar programmu "Sajūti!", pirmo koncertu sniedzot visu mīlētāju dienā.

Aijas Andrejevas jaunajā programmā iekļauti visi dziedātājas hiti jeb, kā saka pati dziedātāja, "pašlaik aktuālākās dziesmas, kuras ietērptas citās skaņās un krāsās" – Kārļa Lāča, Harija Zariņa, Ulda Marhilēviča u. c. autoru skaņdarbi "Tumsā", "Kamoliņš", "Kafijas krūze", "Lelle", "What For?!", "Ar tevi lasīju kastaņus", "Vēl", "Kā neviens", "Tu un es", "Ēnas", "Pavasaris" u. c., informē dziedātājas pārstāve Una Griškeviča.

"Šī programma, kur dziesmas būs dzirdamas pavisam citādākā skanējumā, citās krāsās un noskaņās, būs kā noslēgums vienam dzīves un karjeras posmam un skaists tilts uz gaidāmo albumu. Uz koncertiem, kas skanēs daudzās Latvijas pilsētās, aicinu visus tos, kas varbūt nav paguvuši noskatīties kādu no maniem lielajiem koncertiem. Gribu ar saviem klausītājiem tikties intīmā un mājīgā atmosfērā, ļaujot viņiem satikt gan savu Mazo princi, gan varbūt arī doties ceļojumā pašam ar sevi," piebilst A. Andrejeva.

Jaunajā koncertprogrammā par muzikālo pavadījumu gādās Kaspars Ansons (ģitāras), Jānis Pauls (čells; "Melo M"), Kaspars Kurdenko (perkusijas), savukārt pati A. Andrejeva koncertos ne tikai dziedās, bet arī spēlēs flautu, norāda U. Griškeviča.

"Kāpēc apceļosim tieši mazos kultūras namus un tieši šādā sastāvā? Parasti mūziķis pēc albuma iznākšanas koncertē kopā ar lielo pavadošo sastāvu un lielajās koncertzālēs, savukārt mazie kultūras nami tiek aizmirsti. Tāpēc nolēmām pie klausītājiem doties šādā mazliet neparastā akustiskā sastāvā," par jaunās koncertprogrammas koncepciju stāsta dziedātāja.

Aija Andrejeva ar programmu "Ceļojums pie sevis" koncertēs 12. februārī Salaspilī, 24. februārī Mārupē, 25. februārī Ikšķilē, 8. martā Ropažos, 21. aprīlī Ķekavā, 22. aprīlī Siguldā, kā arī citviet Latvijā.

Savukārt dziedātājs Jānis Stībelis dosies savā koncerttūrē "Sajūti!" ar jau labi zināmām un klausītāju iemīļotām kompozīcijām. "Ļoti ilgi – šķiet, gadus septiņus – neesmu koncertējis Latvijas pilsētās, tāpēc nolēmu sarīkot šo koncerttūri, kurā skanēs labākās dziesmas no visiem maniem deviņiem albumiem. Vienvārdsakot, man ir ko teikt maniem klausītājiem," komentē dziedātājs, piebilstot – vēl viens iemesls šai tūrei ir bijusi viņa vēlme apceļot Latviju un koncertēt vietās, kurās tas nav darīts, vai arī – ja ir, tad ļoti sen. "Jau sen vēlējos veikt savas koncertdarbības rezumē. Manuprāt, šis ir labākais veids, kā to izdarīt."

Jānis Stībelis ar pirmo koncertu uzstāsies 14. februārī – tieši Valentīndienā –, sākot tūri Ķekavas kultūras namā. "Kāpēc gan tūri nesākt tik skaistā un romantiskā dienā, kad visi svin Valentīndienu jeb Visu mīlētāju svētkus? Domāju, ka arī mana programma būs pietiekami romantiska," skaidro dziedātājs.

Koncertos kopā ar viņu muzicēs izcilie instrumentālisti Raimonds Macats (taustiņinstrumenti, mutes harmonikas, čells), Miķelis Vīte (perkusijas) un Andrejs Jevsjukovs (ģitāra), kā arī jaunā dziedātāja Megija Naunikas. Koncertos skanēs Jāņa pazīstamākās un populārākās dziesmas "Tikai Tev", "Ir tik karsts", "Glāze piena", "Pozitīvs", "Divas Pasaules", "Es tikai smejos" u. c.

Jānis Stībelis pēc pirmā koncerta 14. februārī Ķekavā turpinās koncerttūri, uzstājoties 8. martā Siguldā, 28. aprīlī Ādažos, kā arī citviet Latvijā.