Drukāt šo lapu
18.01.2017 13:39

Apbalvojumiem kultūrizglītības nozarē aicina pieteikt mūzikas un mākslas skolu audzēkņus un skolotājus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Apbalvojumiem kultūrizglītības nozarē aicina pieteikt mūzikas un mākslas skolu audzēkņus un skolotājus publicitātes

Līdz 17. februārim Kultūras ministrija (KM) un Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) aicina pieteikt mūzikas un mākslas skolu audzēkņus un skolotājus apbalvojumiem kultūrizglītībā.

Ar augstāko apbalvojumu kultūrizglītības nozarē – Kultūras ministrijas balvu – tiek novērtēti Latvijas bērnu un jauniešu sasniegumi starptautiskajos konkursos, izstādēs un skatēs iepriekšējā kalendārajā gadā mākslas un dizaina, mūzikas un dejas nozarēs. Kultūras ministrijas balvas pretendenti ir arī pedagogi un koncertmeistari, kuri gatavojuši bērnus un jauniešus starptautiskajiem konkursiem, izstādēm un skatēm, ja šie konkursu dalībnieki ieguvuši godalgotu vietu.

Ceturto reizi LNKC pasniegs pedagoga, tautas dziesmu vācēja, latviešu kora mūzikas pamatlicēja un profesionālās mūzikas izglītības aizsācēja Jāņa Cimzes vārdā nosaukto balvu izcilākajiem mūzikas, mākslas, dizaina un dejas pedagogiem. Balvas piešķiršanas mērķi ir novērtēt un godināt pedagogus par ilggadēju pedagoģisko darbību un būtisku ieguldījumu mācību un audzināšanas darbā, kā arī stiprināt kultūrizglītības jomas pedagogu profesijas prestižu.

Informācija par pieteikumu iesniegšanu pieejama Kultūras ministrijas un Latvijas Nacionālā kultūras centra mājas lapās.

Balvu pasniegšanas ceremonija notiks 27. aprīlī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.