Drukāt šo lapu
11.07.2012 11:46

Bulduros gleznās skatāma Berlīne kā nebeidzamā pilsēta

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Viena no L. Lazdiņas gleznām, kur sastingusi Berlīnes ainava. Viena no L. Lazdiņas gleznām, kur sastingusi Berlīnes ainava. www.foto.delfi.lv

Mākslinieku namā Bulduros skatāma mākslinieces Līgas Lazdiņas personālizstāde "Nebeidzamā pilsēta". Viņas gleznās sastindzis Berlīnes šarms.

 

Izstāde ir gleznotājas kārtējais veltījums Eiropas lielpilsētai – mākslas un kultūras dzīves mekai – Berlīnei, kas kopš studijām Berlīnes Mākslas augstskolā kļuvusi par aizraujošu mākslinieces dzīves sastāvdaļu, galveno iedvesmas avotu un joprojām centrālo tematiku gleznotājas darbos, vēsta portāls "Jūrmala.lv".

Pilsētvides tēlojums nav vienīgais uzdevums, ko Līga Lazdiņa risina savos darbos. Tam pāri stāv interese par māksliniecei būtiskāko glezniecībā, un konkrētā pilsēta kalpo vien kā spēcīgs izaicinājums un impulss iespējai to apliecināt. Līgas gleznotie Berlīnes parki, vasaras kafejnīcas, ielas, pagalmi un nostūri ir pilni pulsējošas dzīves un nedaudz līdzinās Jūrmalas Jomas ielas vasaras aktīvajai dzīvei. Darbi ataino pilsētas daudzkrāsaino ikdienu, vairāk uzmanības vēršot uz "it kā" nejaušu kadrējumu un pilsētas nostūru ainiņām, tā ļaujot pietuvināti sajust īsto pilsētas garšu.

Mākslinieces Līgas Lazdiņas glezniecība ir atšķirīga un atpazīstama īpašā kolorīta dēļ, izmantojot košas, dzīvespriecīgas, tīras un konkrētas krāsas. Novienkāršotās formas padara darbus lakoniskākus, dinamiskākus un dekoratīvākus, tā papildinot gleznieciskās kvalitātes.

Līga Lazdiņa (1982) beigusi Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu, Latvijas Mākslas akadēmijā ieguvusi bakalaura grādu scenogrāfijā un maģistra grādu glezniecībā. Stažējusies Berlīnes Mākslas augstskolā. Izstādēs piedalās kopš 2000. gada. Šī ir Līgas Lazdiņas trešā personālizstāde. Tā būs skatāma Mākslinieku namā līdz 21. jūlijam. Izstādi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Izstāde Mākslinieku namā būs skatāma līdz pat 4. augustam. Tā darba laiks: no otrdienas līdz piektdienai no pulksten 12 līdz pulksten 19, sestdienā no pulksten 12 līdz 16, bet svētdien un pirmdien – slēgts.