Drukāt šo lapu
10.07.2012 19:50

Nosaka Turaidas muzejrezervāta apmeklējuma cenas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nosaka Turaidas muzejrezervāta apmeklējuma cenas www.foto.delfi.lv

Valdība šodien pieņēmusi Turaidas muzejrezervāta sniegto publisko maksas pakalpojumu cenrādi.

 

Paredzēts, ka muzeja ekspozīciju un izstāžu apmeklējumam no 1. maija līdz 31. oktobrim pieaugušajiem biļešu cena būs 3,50 lati, pensionāriem – 3 lati, pilna laika studentiem – 2 lati, skolēniem – 80 santīmi, personām ar trešās grupas invaliditāti – 50 santīmi. Būs iespēja iegādāties arī ģimenes biļeti, kas maksās 7,50 un 4,50 latus, vēsta LETA.

Savukārt muzeja ekspozīciju un izstāžu apmeklējumam no 1. novembra līdz 30. aprīlim pieaugušajiem biļešu cena būs 2 lati, pensionāriem – 1,50 lati, pilna laika studentiem – 1 lats, skolēniem – 50 santīmi, personām ar trešās grupas invaliditāti – 20 santīmi. Ģimenes biļeti varēs iegādāties par 4,50 latiem vai 2,50 latiem.

Muzeja brīvdabas ekspozīciju apmeklējums no 1.maija līdz 31. oktobrim maksās 2 latus, bet tradicionālā kultūras mantojuma un muižas amatu demonstrējuma apmeklējums – 80 santīmus.

Biļešu cenas noteiktas arī pārskata un tematiskajām ekskursijām, izglītojošām programmām un lekcijām, muzeja krājuma apskatei un izmantošanai, muzeja telpu un teritorijas izmantošanai, kā arī citiem muzeja sniegtajiem pakalpojumiem.

Papildus esošajiem muzeja sniegtajiem publiskajiem maksas pakalpojumiem publisko maksas pakalpojumu cenrādī ir iekļauti jauni, faktiskajai situācijai un pieprasījumam atbilstoši pakalpojumu veidi – Muzeja krājuma apskate, Tradicionālā kultūras mantojuma un muižas amatu demonstrējuma apskate, Muzeja telpu un teritorijas izmantošana, kā arī ieviests jauns publiskais pakalpojums Ģimenes biļete.

Turaidas muzejrezervāts apmeklētājiem ir atvērts visu gadu katru dienu atbilstoši noteiktajam darba laikam vasaras un ziemas sezonā. Ik gadu muzeju apmeklē no 180 000 līdz 245 000 apmeklētāju, kuri galvenokārt ierodas aktīvā tūrisma sezonā, tas ir, vasaras sezonā no 1. maija līdz 31. oktobrim. Līdz ar aktīvā tūrisma sezonas beigām apmeklētāju skaits un muzeja publisko maksas pakalpojumu pieprasījums samazinās. Laikā no 1. novembra līdz 30. aprīlim ir noteikts muzeja ziemas piedāvājums, kas apjoma un daudzveidības ziņā ir atbilstoši mazāks nekā vasaras sezonā.