Drukāt šo lapu
02.12.2016 10:07

Izsludina "Mēs skaitījām un nonācām pie Viena" papildkoncertu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Izsludina "Mēs skaitījām un nonācām pie Viena" papildkoncertu publicitātes

Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" izsludina papildkoncertu ikgadējiem Ziemassvētku ieskaņas koncertiem "Mēs skaitījām un nonācām pie Viena", kas jau sesto gadu norisināsies Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā Rīgā.

Papildkoncerts notiks svētdien, 18. decembrī, plkst. 13.00. Koncerta "Mēs skaitījām un nonācām pie Viena" apmeklētājiem būs iespēja klausīties skaistākās dziesmas no visiem trīs fonda "Viegli" albumiem: "Viegli", "Vakars. Pietura. Jasmīns" un "Loks paliek vaļā". Ziemassvētku koncertā piedalīsies fonda "Viegli" mūziķi Renārs Kaupers, Jānis Holšteins-Upmanis (Goran Gora), Māra Upmane-Holšteine un Raimonds Gusarevs (El Mars), kā arī fonda "Viegli" draugi. Mūziķu sastāvs katrā koncertā var atšķirties.

"Šogad koncerti izskanēs nesen pārizdotās Imanta Ziedoņa grāmatas "Es skaitīju un nonācu pie Viena" zīmē. Un gribas cerēt, ka šī krājuma gaišumu (gan vizuālo, gan saturisko) mums izdosies noturēt arī uz skatuves, un, kopā dziedot un skaitot, nonākt pie tā paša, pie kā reiz nonāca Imants," par šī gada koncertiem saka mūziķis Renārs Kaupers.

"Tas ir gandrīz neticami, ka esam kopā jau tik ilgu laiku! Ar Goran Gora nesen runājām, ka šādas neparastas muzikantu savienības parasti ir viena albuma projekti, bet fonda "Viegli" muzicēšana turpinās jau sesto gadu, un tas ir brīnišķīgi! Protams, "Viegli" ir kas vairāk par Ziemassvētku koncertiem, un tomēr šī mūsu ikgadējā tikšanās Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā ir kas īpašs mums pašiem, un jācer, ka arī klausītājiem."

Lai koncerta apmeklētāji varētu izbaudīt īpaši sirsnīgo svētku atmosfēru, jau stundu pirms pasākuma būs iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs: piemēram, atrast īsto dzejoli Imanta Ziedoņa muzeja bibliotēkā, veldzēties ar kluba "Piens" sagādātajiem ziemīgiem laikapstākļiem atbilstošiem dzērieniem, baudīt gardās N. Bomja maiznīcas "Lielezers" piparkūkas, ar Latvijas Pasta starpniecību nosūtīt mākslinieces Ievas Krūmiņas zīmētās pastkartes saviem draugiem vai arī iegādāties Ziemassvētku dāvanas no fonda "Viegli" pūra lādes. Par radošiem pārsteigumiem bērniem pirms koncerta jau otro gadu rūpēsies zinātkāres centrs "Zinoo".

Koncerti notiks 16. decembrī plkst. 19, 17. decembrī plkst. 15 un 19, kā arī 18. decembrī plkst. 13 un 17. Biļetes uz "Viegli" Ziemassvētku koncertiem (21 un 24 eiro) var meklēt interneta vietnē "Ekase.lv". Pieejamas arī īpašas ģimeņu un bērnu biļetes. Koncertus organizē Imanta Ziedoņa muzejs, un visi ienākumi no biļešu tirdzniecības tiks ieguldīti Imanta Ziedoņa muzeja mērķu īstenošanā.