Drukāt šo lapu
16.11.2016 12:50

Piņķu iedzīvotājai – zelta godalga pasaules līmeņa fotokonkursā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Fotogrāfija “Labo manieru skola”, kas starptautiskajā fotomākslinieku konkursā novērtēta ar zelta medaļu. Fotogrāfija “Labo manieru skola”, kas starptautiskajā fotomākslinieku konkursā novērtēta ar zelta medaļu. www.babite.lv

Svinīgā pasākumā Austrijas pilsētas Lincas Dizaina centrā Piņķu iedzīvotāja Helēna Erte, piedaloties pasaulē lielākajā konkursā fotomāksliniekiem "Trierenberg Super Circuit", par savu darbu "Labo manieru skola" saņēma augstāko novērtējumu – zelta medaļu kategorijā "Cilvēki un dzīvnieki", informēja Babītes novada pašvaldībā.

H. Erte stāsta, ka piedalīšanās Austrijā notiekošajā konkursā, kas tūkstošiem fotogrāfiju autoru no visas pasaules pulcēja jau 25. gadu, bija nejaušība. Viņas darbus internetā bija pamanījis viens no konkursa organizētājiem un piedāvājis piedalīties konkursā.

Helēna Erte, kura zināma arī kā idejas autore Rīgas ielas kaķu mājai, par kuras iemītniekiem arī pati ikdienā rūpējas, labprāt pieņēma izaicinājumu, konkursam kopumā iesniedzot 12 darbus, kuros redzami gan mājdzīvnieki, gan arī Latvijā pazīstami cilvēki.

Starptautiskais konkurss "Trierenberg Super Circuit" ir izveidots kā starptautisks etalons perfektai fotogrāfijai. Tas ik gadu pulcina ne tikai fotogrāfus – amatierus, bet arī starptautiski zināmus māksliniekus un profesionāļus. Fotomākslinieku iesniegtos darbus dažādās tematiskajās kategorijās un žanros vērtē starptautiska žūrija.