Drukāt šo lapu
08.11.2016 14:10

Tapis foto stāsts par Vidzemi un vidzemniekiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tapis foto stāsts par Vidzemi un vidzemniekiem publicitātes

Gaidot Latvijas valsts simtgadi, tapis foto albums "Vidzemē man būt!", kas veido stāstu par Vidzemi un vidzemniekiem, atspoguļojot dabas un kultūrvēsturiskās vides krāšņumu, vienlaikus sniedzot neatkārtojamus sajūtu mirkļus vidzemnieku svētkos, dziesmā un dejā, aktīvā tūrisma un sporta notikumos, amatnieku un uzņēmēju darbībā.

Albumā iekļautas 195 fotogrāfijas no 49 Vidzemes kultūrvēsturiskā novada pašvaldībām, tā tapšanā piedalījušies 100 fotogrāfi. Vidzemnieku dzīves mākslu priekšvārdā tēlaini aprakstījis Vidzemes Augstskolas rektors dr.hist. Gatis Krūmiņš, informēja grāmatas izdevējas – biedrības "Balvu olūts" – valdes priekšsēdētāja Zanda Arnicāne.

Pateicoties sadarbībai ar Krimuldas, Mālpils, Aizkraukles, Burtnieku, Cesvaines, Lielvārdes, Naukšēnu, Ogres, Salacgrīvas, Smiltenes un Varakļānu novadu pašvaldībām šī gada 25. novembrī plkst. 17.00 Cesvaines kultūras namā notiks albuma atklāšanas pasākums, uz kuru aicināti visi interesenti.

Sadarbībā ar portālu draugiem.lv līdz 24. novembrim notiek balsošana par trim labākajām fotogrāfijām – tādā veidā tiks noteikti skatītāju simpātijas ieguvēji, kuri saņems pārsteiguma balvas no albuma atbalstītājiem "Valmiermuižas alus", "Ievas siera", maiznīcas "Liepkalni" un Ungurmuižas.