Drukāt šo lapu
25.10.2016 10:20

Filmu "Melānijas hronika" novembrī varēs noskatīties arī Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Filmu "Melānijas hronika" novembrī varēs noskatīties arī Pierīgā publicitātes

Novembrī kinopunktos visā Latvijā tiks demonstrēta latviešu režisora Viestura Kairiša vēsturiskā spēlfilma "Melānijas hronika". Tā tapusi pēc Melānijas Vanagas atmiņu romāna "Veļupes krastā" motīviem.

Filma vēsta par rakstnieces Melānijas Vanagas (1905–1997) deportāciju 1941. gadā, trīs nedēļu garo braucienu lopu vagonā un sešpadsmit Sibīrijā pavadītajiem gadiem, kad vienīgais, kas liek turpināt dzīvot, ir cerība. Tas ir stāsts par Latvijas sievietēm, kuras izdzīvoja, neraugoties uz padomju varas atņemtajiem sapņiem, mājām, tuviniekiem un savu veselību.

Filma veidota studijā "Mistrus media". Režisors – Viesturs Kairišs; lomās – Sabīne Timoteo, Guna Zariņa, Maija Doveika, Baiba Broka, Lilita Ozoliņa, Astrīda Kairiša, Ivars Krasts.

Seansi Pierīgā: 11. novembrī Katlakalna kultūras namā un Tīnūžu tautas namā; 12. novembrī Babītes kultūrizglītības centrā; 12. un 19. novembrī Inčukalna tautas namā; 13. novembrī Baložu kultūras namā; 15. novembrī Ropažu kultūras un izglītības centrā; 18. novembrī Salaspils kultūras namā "Rīgava"; 24. novembrī Doles tautas namā Ķekavā; no 25. līdz 30. novembrim Baldones kinoteātrī; 27. novembrī Vangažu kultūras namā; 4. decembrī Krimuldas tautas namā un Saulkrastu kultūras namā "Zvejniekciems"; 12. decembrī Daugmales multifunkcionālajā centrā. Filma tiks rādīta arī "Kino Lora" Siguldā, Carnikavas tautas namā "Ozolaine" un Mārupes kultūras namā.