Drukāt šo lapu
04.07.2012 11:12

Ķemeru Nacionālajā parkā iestāsies "Sikspārņu nakts"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Iespēja iepazīt tuvāk sikspāņus Ķemeru Nacionālajā parkā. Iespēja iepazīt tuvāk sikspāņus Ķemeru Nacionālajā parkā. arhīvs

7. jūlija vakarā ikviens dabas mīļotājs aicināts uz "Sikspārņu nakti", kas gaidāma par godu Ķemeru Nacionālā parka 15 gadu jubilejas svinībām.

Pasākumā interesentiem būs iespēja noklausīties Latvijas vadošo sikspārņu pētnieku lekcijas par to izplatību Latvijā un citur pasaulē, sikspārņu daudzveidību, dzīvesveidu un paradumiem.

"Būs arī radošās darbnīcas, kur gan lielie, gan maziem varēs izpaust savu radošo garu – gatavot sikspārņu piespraudītes, no papīra griezt sikspārņu maskas, līmēt kartiņas, zīmēt un krāsot, risināt krustvārdu mīklas par sikspārņiem un daudz ko citu, "stāsta Ilze Vanaga, Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālā administrācijas pārstāve.

Savukārt "Sikspārņu nakts" centrālais notikums ir to vērošanas ekskursijas pilsētas parkā, kas, kā ierasts, sāksies pēc saulrieta. "Ekskursijas laikā ekspertu vadībā pasākuma dalībniekiem ir iespēja gan redzēt, gan ar ultraskaņas detektora palīdzību sadzirdēt vairāku parkā mītošu sikspārņu sugu pārstāvjus," tā I. Vanaga.

Dalība pasākumā ir bezmaksas. Apmeklētājiem gan ieteicams vilkt ērtu, laika apstākļiem atbilstošu apģērbu un apavus, noderēs arī kabatas lukturītis.

Papildu informācija par pasākumu pa tālruni 26332786.