27.06.2012 12:34

"Siguldas tornī" - rotu un fotogrāfiju izstāde

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mākslas telpa "Siguldas tornis". Mākslas telpa "Siguldas tornis". www.sigulda.lv

No 6. jūlija līdz 2. augustam Siguldas kultūras un mākslas telpā "Siguldas tornis" būs skatāma Lienes un Initas Straupju izstāde "Sastingusī dzīvība".

Izstādē satiksies fotogrāfija un sudrabs, divi dažādi materiāli, kurus vieno darbu autores un viņu idejas.

Liene Straupe ar savām fotogrāfijām vēlas dot telpu mieram un nenomākt izstādes apmeklētāju, bet caur ziemīgo salu pasniegt vasarīgu vieglumu. Mirklīgu elpu. Lienei fotogrāfija nav tikai informāciju nesošs medijs, bet gan audekls, un matērija ir palete. Rotu mākslinieces Initas Straupes darbos ir iemūžinātas skaistākās pavasara un vasaras dabas formas. Sudrabā atplaukst krāšņākie ziedi.

Liene un Inita Straupes ir siguldietes. Liene pašlaik studē fotomākslu Minervas Mākslas akadēmijā Groningenā, Nīderlandē, un šī ir viņas debijas izstāde Latvijā. Savukārt Inita ir baltu rotu dizainere, savos darbos saistot pagātni ar tagadni, piedāvājot valkātājiem tradīcijām bagātas rotas mūsdienīga veidolā, kā arī radījusi vairākas moderno rotu kolekcijas, zināmākā no tām – rožu motīvi Turaidas Rozei veltītajā kolekcijā "Smagā Romantika". Šai izstādei par godu tapa pavisam jauna un neredzēta rotu kolekcija.

Izstādi iespējams apskatīties trešdienās, ceturtdienās, piektdienās un svētdienās no pulksten 12 līdz 16, sestdienās no pulksten 11 līdz 16. Izstādi iespējams apskatīt arī ārpus darba laika, zvanot pa tālruņiem 29218240 vai 29222099, vēsta portāls "E-Novads.lv".