24.06.2012 20:01

Siguldas pagastā atklāts "Sokrata tautskolas" parka pirmais objekts

Autors  Ilze Ratniece
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Siguldas pagasta teritorijā organizācijai "Sokrata tautskola" piederošā zemesgabalā atklāts pirmais dažādi vērtētā Sevis izzināšanas un harmonizēšanas parka objekts.

"Sevis izzināšanas labirints" atklāts 22. jūnija vakarā, klātesot ap simt cilvēku, kas bija sabraukuši no visas Latvijas.

Labirints sastāv no deviņiem altāriem: patiesības, tikumības, piedošanas, miera, ticības, ziedošanas, spēka, brīvības un mīlestības. Tās ir īpaši izveidotas vietas, kur parka apmeklētāji varot atbrīvoties no tām rakstura īpašībām, kuras kavē garīgo attīstību un sevis pilnveidošanu.

Kā stāsta Sokrata tautskolas vadītāja Elvita Rudzāte, parka izveides mērķis ir palīdzēt cilvēkiem iepazīt sevi, "sniedzot iespēju apzināties un izprast savu problēmu cēloņus, piesaistītos stresus un negatīvās rakstura īpašības, un ar pozitīvo domu, kā arī ar Latvju zīmju un dabas dziedinošo spēku uzlabot dzīves kvalitāti."

Finansējumu parka izveidei "Sokrata tautskola" ieguvusi, iesniedzot projektu "Latvju zīmju kultūrvēsturisko vērtību attīstība "Sevis izzināšanas un harmonizēšanas parkā"" Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda projektu konkursā.

Saskaņā ar projektu tiks izgatavoti un Sevis izzināšanas un harmonizēšanas parkā uzstādīti 11 latvju zīmju kultūrvēsturisko informāciju ietveroši altāri. Tas jāpaveic līdz 2012. gada 10. decembrim.

Sevis izzināšanas un harmonizēšanas parka izveide uzsākta jau 2010. gadā. Parks kopumā aptver 6,33 hektārus lielu teritoriju.