22.06.2012 09:31

"Dzelzs vilks" Līgo svētkos līdz mielēm rībinās dzimtajā Siguldā

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
“Visu enerģiju un domas pašlaik veltu tikai “Jauno Jāņu” koncerta sagatavošanai,” teic Juris Kaukulis un piebilst, ka šis koncerts būs kā sagatavošanās jaunajam grupas tautas mūzikas diskam. “Visu enerģiju un domas pašlaik veltu tikai “Jauno Jāņu” koncerta sagatavošanai,” teic Juris Kaukulis un piebilst, ka šis koncerts būs kā sagatavošanās jaunajam grupas tautas mūzikas diskam. www.foto.delfi.lv

Gatavojoties Līgo vakaram, "Dzelzs vilks" jau šajās dienās rībina Siguldas kinoteātra sienas – tur notiek intensīvi mēģinājumi "Jauno Jāņu" koncertam Siguldas Svētku laukumā.

"Sigulda ir fantastiski skaista vieta, un tās ainava ir tieši tas, kas Līgo vakarā vajadzīgs," teic grupas solists Juris Kaukulis. Grupa mūslaiku tautas dziesmu koncertprogramma "Jaunie Jāņi" izdziedās jau piekto gadu. "Līdz šim "Jaunie Jāņi" notika Rīgā, Andrejsalā, un parasti pāris dienas pirms Līgo vakara. Pērn Līgo uzstājāmies Valmierā, taču šogad beidzot varēsim muzicēt Siguldā." Mūziķis teic, ka katru "Jauno Jāņu" koncertu grupa veido īpašu, ar kādu negaidītu pārsteigumu. "Tomēr tradīcijai jābūt ar pēctecību, tāpēc neaizmirstam arī dziesmas, ko klausītāji zina, ir iemīļojuši un vēlas dzirdēt."


J. Kaukulis atklāj, ka šoreiz paredzēts īpašs priekšnesums, kuram notiek ļoti aktīva gatavošanās, un siguldieši itin labi varot dzirdēt grupas mēģinājumus kinoteātrī. "Ceru, ka viss izdosies līdz mielēm precīzs, foršs un neatkārtojams vai atkārtojams, bet tikai tā, lai to varam izdarīt tikai mēs."

"Dzelzs vilka" priekšnesums solās būt piesātināts un aizraujošs. Līgo vakarā grupa uzstāsies paplašinātā sastāvā un uz skatuves kāps kā jaunizveidots "Jauno Jāņu" orķestris. Grupas mūziķiem piepulcēsies Valērijs Cīrulis – ģitāra, mandolīna, vokāls, Ieva Mūrniece – vijole, vokāls, postfolka grupa "Miglas asni", kā arī jauniešu postfolka grupas "Sula" mūziķi. Savukārt muzikālo baudījumu paspilgtinās vīdžeja Pētera Bīriņa video instalācijas. J. Kaukulis pauž, ka šī uzstāšanās būs kā maģisks brīdis. Grupas koncerts Līgo vakarā sāksies plkst. 22.00.