Drukāt šo lapu
11.05.2016 14:33

Carnikavā atklās izstādi "Zemes māls"

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavā atklās izstādi "Zemes māls" publicitātes

14. maijā plkst. 14.00 Carnikavas tautas namā "Ozolaine" notiks cikla "Latvijas matērija" ceturtās izstādes "Zemes māls" atklāšana. Izstāde būs apskatāma līdz 30. jūnijam. Šogad carnikavieši ir iepazinuši jau trīs Latvijas matērijas – stiklu, papīru un ādu.

Novada pašvaldībā pastāstīja, ka izstādes atklāšanā keramiķu Ingas un Mārtiņa Pērkonu vadībā ikvienam būs iespēja veidot māla traukus Carnikavas baltā galdauta svētkiem, savukārt vēsturniece un keramiķe Baiba Dumpe stāstīs par māla veidošanas tradīcijām Latvijas teritorijā akmens un dzelzs laikmetā.

Māla gleznošanas darbnīcu vadīs Gunta Darbvare, un apmeklētājiem būs iespēja arī izmēģināt roku smilšu zīmējumu veidošanā, bet Ziedoņa Kārkliņa vadībā – uzzināt pa māla dziednieciskajām īpašībām un ieklausīties māla podu skanējumā, kā arī pašiem piedalīties perkusiju meistara Arta Gulbja vadītajā māla skaņu darbnīcā.

Ar zemes matēriju ļaus saskarties keramiķi Mārtiņš Pērkons, Anda Poikāne, Kristīne Lazdāne un Diāna Vernera, smilšu mākslinieks Elmārs Grigalnieks un porcelāna māksliniece Jūlija Podziņa.

Līdz Latvijas Republikas proklamēšanas 100. gadadienai Carnikavas novada dome organizē mākslas izstāžu ciklu – triloģiju: "Latvijas matērija" (2016), "Latvijas gars" (2017) un "Latvijas sapņi" (2018).

Izstāžu ciklu norisē Carnikavas novada iedzīvotāji un viesi varēs iepazīt un sajust Latvijā radītās materiālās un nemateriālās vērtības, kā arī kopīgi iezīmēt nākotnes vīzijas un sapņus. Katra izstāde tiek atklāta ar radošo darbnīcu dienu, kur kā lieliem, tā maziem ir iespēja darboties ar konkrēto matēriju, saklausīt tās skanējumu un iepazīt no neierasta skatupunkta.