Drukāt šo lapu
19.06.2012 20:31

Olainē – Jāņi tiem, kas Jāņus nesvin

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Alternatīvajos Jāņos" gaidāms ierastais pliko skrējiens, šoreiz – pa īpaši šim nolūkam darinātām laipām. "Alternatīvajos Jāņos" gaidāms ierastais pliko skrējiens, šoreiz – pa īpaši šim nolūkam darinātām laipām. "Delfi"

Muzikālas un sportiskas netradicionālu vasaras saulgriežu garā ieturētas norises no 22. līdz 25. jūnijam gaida "Alternatīvajos Jāņos" Uzvaras līdumā netālu no Rīgas-Jelgavas šosejas.

Trešo gadu Vecrīgas kafejnīca "Leningrad" līgot aicina tos, kas parasti vasaras saulgriežus nesvin vai kas to nevēlas darīt šlāgermūzikas pavadījumā un izmantojot citus vidējam latvietim ierastos gada īsākās nakts sagaidīšanas "atribūtus" (izņemot alu).

Šogad alternatīvie jāņabērni no 22. jūnija vakara līdz 25. jūnijam pulcēsies Uzvaras līdumā Olaines novadā. Naktī no 23. uz 24. jūniju par mūziku "blues/punk" un folkroka garā koncertvietā rūpēsies grupas "Adamsu famīlija" un "2tie". Akustisku priekšnesumu sniegs dziedātāja Aleksandra un ģitārists Igors no eklektiskā roka apvienības "Baltic Beach Band". Somu dīdžejs "Disco-Jew" sola plašu prasmīgi miksētu dejojamu ritmu klāstu: no roka līdz "electro", "drum'n'bass" un, iespējams, arī pārdesmit gadu senu "funk" un "R'n'B" garā ieturētu "melno" mūziku. Par dejām gādās arī pašmāju dīdžeji Ma.Be, Māris Balodis, Imants Koķis un citi.

Gaidāms "Ļeņingradas" Jāņunakts svinībās ierastais pliko skrējiens, šoreiz – pa īpaši šim nolūkam darinātām laipām, mūziķu un muzicēt gribošo džemsesija, čigānu pirts, alkofutbola spēle, plunčāšanās netālajā karjerā, kā arī citas jautras norises.

Šogad ieejas maksas "Alternatīvajos Jāņos" nav, apmeklētāji dzīvos līdzpaņemtajās teltīs, svinību vietā darbosies pasaules mūzikas kroga "Bubamara" virtuve un kafejnīcas "Leningrad" bārs.

Informācija par iespējamiem papildinājumiem programmā iegūstama pa e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai kafejnīcas "Leningrad" mājaslapā www.leningrad.lv. Tur apskatāma arī karte, kas palīdzēs atrast svētku vietu. Uzvaras līdumā var nokļūt, ar autobusu pa Rīgas-Jelgavas šoseju dodoties līdz Blukām un dažus simtus metru veicot pa ceļu, kas šķērso dzelzceļu.