18.06.2012 14:06

Folkloras festivāla "Baltica" pasākumi arī Pierīgā

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Īpaši sievietēm veltīts pasākums notiks Brīvdabas muzejā. Īpaši sievietēm veltīts pasākums notiks Brīvdabas muzejā. Arhīvs

Starptautiskā folkloras festivāla "Baltica 2012" ietvaros dažādi sarīkojumi un koncerti notiks arī vairākās Pierīgas pašvaldībās.

Svētdiena, 8. jūlijs veltīts novadiem. No pulksten 10 līdz pulksten 17 Ikšķilē, Ķekavā, Turaidā un Siguldā paredzētas meistardarbnīcas, gadatirgi, dažādi sarīkojumi, koncerti un deju priekšnesumi.

Savukārt dienu iepriekš, 7. jūlijā, Garkalnes novadā esošajā Brīvdabas muzejā no pulksten 21 līdz pulksten 24 īpaši aicinātas daiļā dzimuma pārstāves, jo visa vakara programma paies sieviešu zīmē. Klātesošajiem būs iespēja uzzināt ko vairāk par sievieti, tās lomu senajā latviešu kultūrā caur dziesmām, dejām, rituāliem un tradicionālajiem darbiem, piemēram, maizes cepšanu.

"Baltica" ir ļoti nozīmīgs folkloras festivāls, kas demonstrē tautu tradicionālo kultūru - dziesmas, instrumentālo mūziku, stāstījumus, rotaļas, dejas, kā arī tautas lietišķo mākslu, amatniecību, un citas kultūras izpausmes formas.

Festivālā piedalās etnogrāfiskie ansambļi, folkloras kopas, individuālie izpildītāji, kā arī citas grupas un indivīdi, kuru priekšnesums atbilst festivāla rīkotāju iecerēm. Pārsvarā festivālā tiek izmantoti autentiski un reproducējošie priekšnesumi.

Latvijā notiekošā festivāla dalībnieku kopējais skaits ir ap 2000. Kopējais dalībnieku skaits no ārvalstīm ir ap 200, informē Sigita Klezberga, starptautiskā folkloras festivāla "Baltica" preses sekretāre.