Drukāt šo lapu
24.03.2016 10:17

Nobeigumam tuvojas darbs pie ģenerāļa Pētera Radziņa rakstu krājuma

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nobeigumam tuvojas darbs pie ģenerāļa Pētera Radziņa rakstu krājuma publicitātes

Ģenerāļa Pētera Radziņa biedrība informē, ka pabeigts darbs pie Pētera Radziņa rakstu krājuma datorsalikuma. Grāmatā ievietoti Kara muzeja atvēlētie attēli, un biedrība izvirzījusi mērķi līdz 2. maijam – ģenerāļa P.Radziņa dzimšanas dienai – grāmatu nodrukāt.

Jau sagatavota grāmatas elektroniskā versija PDF formātā, ko mobilajām un e-grāmatu lasīšanas ierīcēm plānots sagatavot līdz marta beigām. Savukārt grāmatas nodrukāšanai joprojām ļoti nepieciešama ziedotāju palīdzība. Jebkurš ziedotājs, kurš grāmatas tapšanai atvēlēs vismaz 25 eiro (vienkopus vai pa daļām), saņems gan elektronisko, gan drukāto grāmatas eksemplāru.

Biedrībā norāda, ka šis būs ziedojums, kas palīdzēs atdot Latvijas sabiedrībai ģenerāļa labo vārdu, darbus un nopelnus Latvijas valsts un armijas tapšanā:

"Tā būs iespēja paust savu atbalstu vērtībām, kuras aizstāvēja ģenerālis Radziņš, kuras atkal ir tik aktuālas šodien – nacionālo pašapziņu, patriotismu, ticību tautai, zemei un valstij. Tas būs atbalsts kristīgajām vērtībām un tikumiem, karavīra drosmei, zināšanām un godaprātam.

Šis ziedojums ļaus plašākam mūsu līdzpilsoņu, jo īpaši lēmumu pieņēmēju un jaunās paaudzes pārstāvju lokam iepazīt izcilā karavadoņa militārpolitiskās pārdomas un secinājumus, kuras pēdējo gadu laikā kļuvušas sevišķi aktuālas un mūsdienīgas. Grāmatas izdošana būs mūsu visu mazais, bet pirmais solis, lai atdotu "parādu" mūsu izcilākajam ģenerālim par viņa vadībā Latvijas armijas izcīnīto uzvaru."

Pēc P. Radziņa priekšlaicīgās nāves 50 gadu vecumā "Cēsu Avīze" (Nr.195, 18.10.1930.) rakstīja: "Pagājušajā nedēļā miris un Rīgas Brāļu kapos apglabāts Latvijas neatkarības cīņu vadonis ģenerālis Pēteris Radziņš. Ar viņa nāvi latvju tauta zaudējusi vienu no saviem izcilākajiem karavadoņiem, kuram viņa paliks mūžīgi pateicību parādā. Uz Radziņa pleciem gūlās smagi pienākumi. Ja šī karavīra pleci toreiz pagurtu, - kas zin, varbūt tad nebūtu arī brīvas, neatkarīgas Latvijas. Tagad slavas vainagotais ģenerālis guldīts zemes klēpī, un visa tauta dziļās sērās piemin viņu."

Iepriekš:

Ko mēs varam mācīties no vēstures jeb Kā kreisie iznīcināja izcilāko latviešu ģenerāli