Drukāt šo lapu
22.03.2016 14:00

FOTO: Siguldā māku demonstrē Pierīgas novadu vokālie ansambļi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
FOTO: Siguldā māku demonstrē Pierīgas novadu vokālie ansambļi Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" aizvadīta Pierīgas novadu vokālo ansambļu atlases pirmās kārtas skate, kurā savu māku konkursa žūrijai atrādīja piecpadsmit sieviešu, jauktie un senioru vokālie ansambļi.

Atbilstoši nolikumam, konkursā katrs vokālais ansamblis dziedāja trīs dziesmas – vienu latviešu tautasdziesmas apdari, vienu latviešu komponista oriģināldziesmu un vienu brīvas izvēles skaņdarbu. Konkursa žūrija, kurā bija Jānis Baltiņš, Uldis Kokars un Roberts Liepiņš, katru vokālo ansambli vērtēja pēc 50 punktu sistēmas atbilstoši tādiem kritērijiem kā mākslinieciskais sniegums, tehniskais sniegums, vokālā kultūra, stila izjūta, kopiespaids.


Ansambļi, kas žūrijas vērtējumā savāktu 45–50 punktus, būtu pelnījuši augstākās pakāpes diplomu, diemžēl šoreiz tik augsta līmeņa sniegums dalībniekiem nebija pa spēkam. Par 40–49,99 punktiem pienācās I pakāpes diploms, par 35–39,99 punktiem – II pakāpes diploms, par 30–34,99 punktiem – III pakāpes diploms.

Rīkotāju sniegtā informācija liecina, ka sieviešu vokālo ansambļu grupā lielāko punktu summu (43,3 p.) savāca Ķekavas kultūras nama ansamblis "Jūti", kas ieguva pirmās pakāpes diplomu. Konkursa otrajai kārtai žūrija izvirzīja arī Allažu tautas nama sieviešu ansambli "Liepavots" un Mārupes kultūras nama ansambli "Dzelde". Pirmās pakāpes diplomu saņēma arī Mālpils novada kultūras centra ansamblis "Vokālā bilance".

Jaukto vokālo ansambļu grupā otrai kārtai tika izvirzīti Mālpils novada kultūras centra ansamblis "Buona Parte" un Ādažu kultūras centra ansamblis "Mēs tikāmies martā". Pirmās pakāpes diploms tika Krimuldas tautas nama ansamblim "a Perto".

Visvairāk dalībnieku bija senioru vokālo ansambļu grupā, kurā par labāko tika atzīts Ādažu vīru vokālā ansambļa sniegums. Uz otro kārtu tika izvirzīts arī Mārupes kultūras nama ansamblis "Pīlādzis" un Saulkrastu senioru ansamblis "Dzīle", bet pirmās pakāpes diplomus saņēma vēl arī Siguldas novada kultūras centra ansamblis "Melodija" un Mālpils kultūras centra ansamblis "Sidgundietes".

Vidzemes novadu kultūras centru vokālo ansambļu atlases otrās kārtas skate paredzēta 17. aprīlī Siguldā.