Drukāt šo lapu
22.03.2016 09:32

Justa priekšnesums Eirovīzijā nebūs vērsts tikai uz televīzijas skatītājiem

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas pārstāvja starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Justa Sirmā priekšnesums nebūs vērts tikai uz televīziju, aģentūrai BNS pastāstīja dziedātājs. Justs ar savu priekšnesumu vēlas raisīt emocijas gan televīzijas skatītājiem, gan tiem, kas konkursu būs ieradušies vērot klātienē.

"Priekšnesums nebūs vērsts tikai uz televīziju, kā tas bija iepriekšējam uzvarētājam. Mēs vairāk domājam arī par dzīvo skaņu un priekšnesumu, kas būs uz vietas," stāstīja Justs.


Viņš piemetināja, ka priekšnesuma veidošanā neietekmējas no zviedra Mansa Zelmerlēva, kurš Eirovīzijā uzvarēja pērn.

"Mēs zinām, ka esam unikāli. Mums nav jāskatās uz kādu, vai jābaidās no kāda. Mēs vienkārši darām to, kas mums patīk, ko mēs gribam," norādīja dziedātājs.

Pagaidām vēl nav zināms, vai Justs uz skatuves atradīsies viens, bet priekšnesuma veidotāji vēlējušies īpaši izcelt solistu. Viens no iemesliem šādam lēmumam, iespējams, ir dziesmas tēma, bet otrs - konkursa jēga.

"Ar blakus personāžiem, manuprāt, uzmanība novēršas no galvenās lietas, par ko ir viss konkurss. Tas ir dziedāšanas konkurss, kurā galvenais ir dziedātājs un viņa personība. Manuprāt, ielikt kādu mākslas vingrotāju, kas kaut ko smuki var izdarīt, vai arī ugunsrijēju, neattiecas uz galveno tēmu," savās domās dalījās Justs.

Viņaprāt, horeogrāfija un specefekti priekšnesumā ir nozīmīgi tik tālu, cik tas ir atbilstoši dziesmas raksturam. "Ja tai dziesmai vienkārši neprasās kaut kādi ziloņi, kas staigā uz skatuves, ja dziesma pati ir pietiekami harizmātiska, tad kaut kas cits var tam traucēt. Tajā brīdī jau ir par daudz," uzsvēra dziedātājs.

Justs savu priekšnesumu gatavo kopā ar profesionāļiem, iesaistoties katrā tā tapšanas posmā. "Principā es iesaistos tajā visā līdz galam, jo beigās man būs tur jākāpj un jādzied. Es svarīgas lietas neatstāju pilnīgi kādam citam, lai viņš iedod man rokās jau pilnīgi gatavu," skaidroja vokālists.

Dziedātāja producente Jūlija Fricsone-Gavriša stāstīja, ka pie Justa priekšnesuma jau no gada sākuma strādā komanda, kas viņam palīdzēja Latvijas Televīzijas konkursā "Supernova". Tajā strādā viņa pati, režisors Andrejs Gavrišs, kā arī vokāliste Aminata.

Jau ziņots, ka, gūstot uzvaru konkursā "Supernova", iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijā izcīnījis dziedātājs Justs Sirmais ar dziesmu "Heartbeat".

Šā gada Eirovīzijas pirmais pusfināls notiks Stokholmas "Globe Arena" 10.maijā, otrais pusfināls – 12. maijā, bet fināls – 14. maijā.