Drukāt šo lapu
21.03.2016 13:50

FOTO: Vairāki simti dejotāji Saulkrastos godina un daudzina latviešu tautas deju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Nedēļas nogalē jau piekto reizi Saulkrastos norisinājās tautas deju festivāls "Sasala jūrīna". Tajā vairāki simti dejotāji no tuvām un tālām Latvijas malām godināja un daudzināja latviešu tautas deju.

Kopumā šogad tautas deju festivālā Saulkrastos piedalījās 31 tautas deju kolektīvs. Dejotāji uz festivālu bija sabraukuši no tādām Latvijas vietām, kā Garkalne, Mālpils, Olaine, Stopiņi, Ropaži, Ādaži, Krimulda, Sigulda, Ogre, Carnikava, Straupe, Skulte, Trikāta un Limbaži. Tāpat šogad festivālā viesojās arī Saulkrastu sadraudzības pašvaldības Neringas tautas deju kolektīvs "Kalnapuše" no Lietuvas.

Šoreiz festivālā varēja vērot lielu deju dažādību – tika izdejotas gan jaunas, gan visiem labi zināmas dejas. Visi deju priekšnesumi arī tika paspilgtināti ar īpašiem gaismas efektiem.

Kā zināms, doma par tautas deju kolektīvu sadancošanu Saulkrastos radusies jau pirms dažiem gadiem. Ideja tika lolota, līdz 2012. gada februārī notika pirmā sadancošana – tautas deju festivāls "Sasala jūrīna". Pēc pirmā festivāla noslēguma gan paši dejotāji, gan skatītāji bija vienisprātis: šim festivālam jākļūst par tradīciju.