Drukāt šo lapu
15.06.2012 09:31

Daugmalē pa pilskalnu muzikāli auļos "Auļi"

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Daugmalē pa pilskalnu muzikāli auļos "Auļi" publicitātes foto

"Spēlējot viduslaiku festivālos, ir sajūta, ka esam tuvāk senajai videi – īstajā vietā," teic etnotransa grupas "Auļi" dalībnieks Kaspars Bārbals.

 

Viņš kopā ar grupas biedriem sestdien, 16. jūnijā, pulksten 20 muzicēs Daugmales pilskalna svētkos Ķekavas novadā, klausītājus priecējot ar kompozīcijām no jaunākā grupas mūzikas albuma, kā arī solot nepiemirst Jāņu dziesmas.

K. Bārbals teic, ka bungu un dūdu mūzikai ir neatkārtojams senatnīgs skanējums: "Dūdas ir viduslaiku mūzikas instruments, tās saistās ar pilskalniem. Arī mūsu mūzikā esam izmantojuši tautasdziesmu motīvus un iespaidojušies no senās tautas mūzikas."

Enerģijas grupas dalībniekiem netrūkst. "To rodam tieši šajā mūzikā. Dūdas un bungas rada enerģētisku spiedienu, kas pacilā mūs pašus, tāpēc mums nav grūti to dot arī skatītājiem." Šogad "Auļiem" aprit deviņu gadi. Grupā spēlē desmit dalībnieku, mūziķu sastāvs šo gadu laikā piedzīvojis tikai nelielas izmaiņas. "Pamatkodols ir spēcīgs. Pašiem iekšēji ir sajūta, ka viss tikai sākas, esam kā lielāka priekšā, bet pagaidām tikai iesildāmies."

Grupā spēlē deviņi puiši no Latvijas un igauniete Leanne Barbo. Vasara dūdu un bungu apvienībai solās būt karsta – divi koncerti katru nedēļas nogali, bet mūziķiem ir arī citi plāni. "Veidosim jaunu koncertprogrammu un gatavosimies mūsu desmitās jubilejas koncertam," apņēmības pilns ir K. Bārbals.