14.06.2012 10:33

Pļavu dienā Ķemeros ieskandinās Jāņus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālā administrācija sadarbībā ar Džūkstes pasaku muzeju 16. jūnijā ikvienu interesentu aicina uz Pļavu dienu.

 

Pasākums notiks Lanceniekos, Džūkstes pasaku muzeja apkārtnē. Tā sākums paredzēts pulksten 16. Sanākušajiem būs iespēja ieskandināt Jāņus un pirmssvētku noskaņās uzzināt ko jaunu par pļavu augiem un citiem to iemītniekiem. Apmeklētāji varēs uzlabot savas prasmes Jāņu vainagu pīšanā un dziesmu dziedāšanā.

No pulksten 16 apmeklētāji varēs darbojoties radošajās darbnīcās par pļavu tēmu un līdz pulksten 17 apmeklēt arī Džūkstes pasaku muzeja ekspozīcijas. Pēc tam paredzēta pastaiga kopā ar pļavu ekspertu pa tuvējās apkārtnes pļavām un iepazīšanās ar daudzveidīgo augu pasauli. Tās laikā ikviens varēs papildināt savas zināšanas par pļavas ārstniecības augiem.

Pēc tam no pļavās salasītajām zālītēm uz ugunskura tiks vārīta tēja, kopā ar vietējās folkloras kopas dalībniekiem notiks lustīga dziedāšana un vainagu pīšana. Savukārt ap pulksten 20.30 paredzēta griežu un citu putnu klausīšanās Dunduru pļavās.

Pasākums ir bezmaksas, taču tā organizētāji apmeklētājus aicina ņemt līdzi uzkodas, ar kurām mieloties pie tējas.