Drukāt šo lapu
12.01.2016 17:54

Raimonda Paula jubilejas gadā Rātsnama zvani atskaņos iedzīvotāju izvēlētas komponista melodijas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Raimonda Paula jubilejas gadā Rātsnama zvani atskaņos iedzīvotāju izvēlētas komponista melodijas publicitātes

Par godu komponista Raimonda Paula 80. gadu jubilejai Rīgas Rātsnama zvani februārī sāks atskaņot Maestro melodijas, kuras būs ieteikuši iedzīvotāji. Izvēlēto melodiju aranžējumi tiks saskaņoti ar komponistu.

Rātsnama zvani katru stundu spēlēs tikai Maestro melodijas. Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs norāda, ja rīdziniekiem un pilsētas viesiem tas patiks, tad pēc viņu vēlēšanās melodijas atskaņos arī turpmāk. "Maestro melodiju zvanu spēles organiski papildinās baznīcu zvanu torņu mūziku un ar laiku kļūst par neatņemamu vecpilsētas sastāvdaļu," ir pārliecināts pilsētas mērs.

Līdz 1. februārim Rīgas domes sociālo tīklu profilos Facebook un Twitter gaidīs ierosinājumus par to, kādas R.Paula melodijas iedzīvotāji vēlētos dzirdēt Rātsnama zvanu repertuārā. Savus ieteikumus var sūtīt arī uz Rīgas domes e-pastiem Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. un Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvanīt uz bezmaksas informatīvo tālruni 80 000 800. Ieteikumi tiks apkopoti un 15 vispopulārākās melodijas tiks pielāgotas zvanu spēles specifikai, lai ar Maestro akceptu turpmāk priecētu pilsētniekus.

Kā zināms, šobrīd Rātsnama zvani no plkst. 8.00 līdz 23.00 ik pēc stundas atskaņo kādu klasisku un tautā zināmu skaņdarbu, starp kuriem nav nevienas R. Paula melodijas. No Vācijas atvestie un šīs valsts speciālistu uzstādītie 30 datorizētie zvani uz Rātsnama terases sāka skanēt 2006. gadā.