Drukāt šo lapu
23.11.2015 13:15

Salaspils, Jūrmalas un Siguldas novada pašvaldības sadarbosies ar Latvijas Kultūras akadēmiju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils novada mērs Raimonds Čudars ar LKA rektori Rūtu Muktupāvelu parakstījuši līgumu par sadarbību kultūras jomā. Salaspils novada mērs Raimonds Čudars ar LKA rektori Rūtu Muktupāvelu parakstījuši līgumu par sadarbību kultūras jomā. Salaspils.lv

Atsevišķas Pierīgas pašvaldības sadarbosies ar Latvijas Kultūras akadēmiju (LKA). Sadarbības līgumu ar akadēmiju jau parakstījusi Salaspils novada pašvaldība, savukārt Jūrmala un Sigulda ar augstskolu sadarboties kultūras jomā vēl tikai grasās.

Kā portāls "Apriņķis.lv" uzzināja no Salaspils novada domes kultūras metodiķes Indras Trofimovičas, novada mērs Raimonds Čudars ar LKA rektori Rūtu Muktupāvelu sadarbības līgumu parakstījuši novembra vidū. Jūrmalas un Siguldas pašvaldības šādu līgumu vēl tikai grasās parakstīt.

Pēc I. Trofimovičas teiktā, līgums paredz izdevīgu sadarbību abām pusēm. Piemēram, nodrošinot LKA studentu prakses iespējas pašvaldībā un LKA studentu pētniecisko darbu izstrādi par pašvaldībai aktuālām tēmām, kā arī savstarpējo informācijas apmaiņu.

Vienlaikus, kā norāda I. Trofimoviča, tuvākajā laikā Salaspilī plānots veikt arī apjomīgu pētījumu par kultūras pakalpojumiem novadā, kura realizācijai tiks piesaistīta akadēmijas palīdzība.

LKA jau ir veiksmīga sadarbības pieredze kultūras jomā ar Rīgas, Lielvārdes, Ogres, Ventspils un Valkas pašvaldībām.