Drukāt šo lapu
07.10.2015 10:54

Garkalnes koris "Pa Saulei" uzvar starptautiskā koru konkursā Beļģijā

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalnes koris "Pa Saulei" uzvar starptautiskā koru konkursā Beļģijā www.facebook.com/Pa-Saulei

Garkalnes novada jauktais koris "Pa Saulei" uzvarējis folkloras kategorijā un ieguvis skatītāju simpātiju balvu starptautiskajā koru konkursā "13th International Choir Contest of Flander" Beļģijā, pavēstīja kora prezidente Evita Vītoliņa.

Konkurss Beļģijas pilsētā Māsmehelenā notiek ik pēc diviem gadiem, pulcējot labākos jauktos, vīriešu un sieviešu korus no Eiropas un Āzijas. Konkursa dalībnieki tiek izvēlēti pēc stingriem kritērijiem, izvērtējot koru iepriekšējos sasniegumus, māksliniecisko kvalitāti un repertuāru, balstoties uz iesniegtajiem koru audio un video ierakstiem.

Visi jauktie kori konkursa pirmajā dienā izpildīja vienu obligāto skaņdarbu, kura autors bija beļģu komponists Pēters Pīterss. Koris "Pa Saulei" izpildīja arī skaņdarbus no Pētera Vaska, Tomasa Morleja un Džozefa Reinbergera daiļrades.

Folkloras kategorija tika atklāta ar latviešu tautasdziesmu "Tumša nakte, zaļa zāle", kas, pēc konkursa prasībām, tika izpildīta unisonā a cappella, kā otrais skaņdarbs tika izpildīta dziesma "Es nenācu šai vietā" Andra Sējāna apdarē.

Koris "Pa Saulei" dibināts 2009. gada 11. augustā diriģentes Martas Ozolas vadībā. Kora diriģenti ir Jānis Ozols, Marta Ozola un Margarita Dudčaka. "Pa Saulei" izcīnījis vairākas zelta godalgas koru konkursos Latvijā, Itālijā, Nīderlandē, Spānijā, Polijā, Vācijā un Beļģijā.