Drukāt šo lapu
29.05.2012 09:45

Četri siguldieši privatizējuši Gūtmaņa alu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Četri siguldieši privatizējuši Gūtmaņa alu http://tourism.sigulda.lv

Kā apliecina siguldieši, vienīgais veids, kā izpaudīsies viņu privātīpašnieciskums, būs publisks aicinājums nebojāt alas sienas ar uzrakstiem un nepiemēslot apkārtni.

"Pēdējo 20 gadu laikā vārds "privātīpašums" asociējas lielākoties tikai ar kaut ko negatīvu. Bet šim statusam ir vai vismaz vajadzētu būt pozitīvam, jo savu īpašumu taču cenšamies kopt un lolot pēc labākās sirdsapziņas. Un ja tā, vai tad ir slikti, ka arī Gūtmaņalai ir savs īpašnieks?" šādi domā četri mūziķi no Siguldas. Viņi ir apvienojušies mūzikas grupā "GŪTMANS". Grupas nosaukums esot radies no šādas domas - ja ir Gūtmaņala, tad jābūt arī kādam Gūtmanam kam tā varētu piederēt.

"Mūsdienās ir par maz ar muzicēšanas prieku vien. Mūsu ideja ir dot otru dzīvību latviešu estrādes mūzikas zelta laika, 20. gadsimta 50., 60. un 70. gadu dziesmām, aicināt saudzēt dabu un arī baudīt to, atbraucot uz vienu no visskaistākajām vietām Latvijā – Siguldu, kurā mums visiem četriem ir tā laime dzīvot un muzicēt," ar lepnumu saka Zigfrīds Muktupāvels (balss, klavieres), Gints Sola (ģitāra), Kārlis Alviķis (ģitāra) un Andris Alviķis (kontrabass).

"GŪTMANS" studijā Siguldā ierakstījuši 15 dziesmas, kuras tiks izdotas albumā „Estrādes dziesmas". Dziesmu autori ir Elga Īgenberga, Jānis Sildegs, Gunārs Freidenfelds, Arvīds Žilinskis, Lolita Vambūte, Alnis Zaķis, Imants Kalniņš, Raimonds Pauls un citi leģendāri komponisti.

Grupas "GŪTMANS" pirmo albumu nebūs iespējams nopirkt, portālam atklāja mūziķi. To varēs saņemt bez maksas, bet tikai vienā vietā uz pasaules – Siguldā.

Viens no pašpasludinātajiem Gūtmaņa alas īpašniekiem Zigfrīds Muktupāvels. Foto: www.platforma.lv



"Tu aizgāji." (Ģederts Ramans/Alfrēds Krūklis, 1956)